Артилерийски снаряд откриха на тавана на читалището в Горни Дъбник

08.10.2014 8:50

8.10.snarqd

На 7 октомври военнослужещи от Учебна авиационна група „Георги Бенковски” – Долна Митрополия обезвредиха невзривен боеприпас, открит в Горни Дъбник. Артилерийският снаряд е бил открит в таванското помещение на читалище „Просвета”. Служители на РУП – Долни Дъбник веднага отцепват района и го охраняват до пристигането на военнослужещите.
„Формирование за разузнаване и унищожаване на невзривени бойни припаси” към Учебна авиационна група „Георги Бенковски” беше активирано по заповед на Командира на ВВС и положителна резолюция на Началника на отбраната. Специалистите старши сержант Димитър Бетов и офицерски кандидат Даниел Дафинов идентифицираха и внимателно анализираха боеприпаса – силно корозирал снаряд с диаметър 80 мм и дължина 200 мм, без видими надписи и маркировка. При стриктно спазване на мерките за безопасност боеприпаса бе транспортиран на безопасно за населението място и унищожен чрез взривяване.
При изпълнението на задачата военнослужещите показаха висок професионализъм при неутрализиране на рискови за населението ситуации.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: