Ивайло Калфин в Плевен: Ще се стремим към стабилност, основана на политики

02.10.2014 8:33

2.10.abv1

Коалиция АБВ закри своята предизборна кампания в Плевен вчера със среща-концерт пред ДКТ „Иван Радоев“. Пред многобройните членове и симпатизанти говориха водачът на листите на АБВ във Варна и София Ивайло Калфин, водачът в Плевен – Румен Петков и вторият Цветан Антов, а участие в проявата взе и Емил Димитров – син.

2.10.abv2
В края сме на една изключително тежка предизборна кампания, каза Румен Петков, посочвайки, че има политически сили, които плащат огромни суми на телевизии и вестници за своята реклама, а факт са и такива, които купуват гласове. „Ние имаме вас и това ни прави горди и щастливи. Разчитаме чрез вас да стигнем до гражданите на Плевен, региона и България и да им кажем „Гласувайте с номер 14 в бюлетината за АБВ“. По този начин гласувате за силата, за енергията, за почтеното управление. Когато гласуваме с номер 14, ние гласуваме за достойнството на нашите родители, но и за бъдещето на нашите деца“, обърна се към събралите се пред театъра Петков.

2.10.abv3
Той подчерта, че гласът за АБВ е глас за нашата сигурност, за служителите на Министерството на вътрешните работи и Министерството на отбраната. Тези хора, които се грижат за нашето спокойствие и които на 15 септември не изпращат децата си на училище, а се грижат за сигурността на нашите деца. Хората, които пазят нашата граница и на чийто социални придобивки, колкото и малки да са те, някой иска да посегне“, каза още Румен Петков.
От своя страна, Ивайло Калфин сподели, че за разлика от изборите за европарламент сега вижда много повече отворени хора, по-голям ентусиазъм и желание за промяна на политиката в България. Той посочи, че АБВ има 10 законопроекта, които вече са готови. За съжаление, те са свързани с неща, които не очаквахме да се случат, като напълно нелегитимното решение за повишение цените на електроенергията и затова ще настояваме да бъде създадена комисия, която да види за какво плащат хората, изтъкна Калфин. Водачът на листите на АБВ в София и Варна допълни, че коалицията има готови законопроекти, които да отпушат доверието в банковата система и подчерта, че е цинично Делян Пеевски да пише Закон за оздравяване на КТБ.

2.10.abv4
Ивайло Калфин заяви, че в следващия парламент АБВ ще подкрепи всички добри мерки, откъдето и да идват те, но това ще бъде описано в споразумение. „Ще се стремим към стабилност и то основана на политики. Ще покажем, че в България има и почтена левица и ще го правим с всички хора, които разбират политиката, като честна дейност, а не като място за вземане на подкупи“, каза още той.
В срещата се включиха също Дани Милев и неговият бенд, които зарадваха плевенчани със своите изпълнения.
Купуването и продаването на гласове е престъпление!

2.10.abv5

#тагове:

НАЙ-НОВИ: