Димитър Кочков: Ще работим съвместно с кооперациите, в техен интерес и подкрепа!

02.10.2014 8:08

Кандидатът за народен представител от листата на Коалиция „БСП лява България“ Димитър Кочков, заедно с водача на листата проф. Румен Гечев се слещна с ръководството на Областния съюз на ТПК-Плевен в ТПК МараДенчева -Плевен и с ръководството на Областния съюз на земеделските кооперации в град Славяново.

kop2
Проблемите на кооперациите са натрупвани с десетилетия, още преди 10 ноември 1989г. Това са най-подценяваните икономически субекти в България, още повече, че те са един от най-големите работодатели у нас. Това коментира Димитър Кочков. Според него кооперациите са гръбнака на средната класа в Европа и имат изключителен успех в много сектори. Няма друга структура , която с дейността си да конкурира така успешно едрия капитал, като същевременно да задоволява икономически и социални интереси на средната класа. За да има успешно поощряване на кооперациите е необходимо да се дадат повече права на тези структури . Трябва да се опростят формите за кандидатстване за европейски субсидии и държавни помощи. Също така сроковете за оценка на проектите са твърде дълги , а праговете на размера на субсидиите твърде високи. Има и инициатива за цялостни промени в законодателството за интеграция на хората с увреждания.

kop1
В земеделските кооперации проблемите също не са по-малки, категоричен е Димитър Кочков. Проблемите с притежаваните идеални части от сънаследници , проблеми със срока на договорите. Губи се времето на арендодателите, харчат се много излишни средства. И там има какво да се направи. Необходимо е да се създадат възможности за създаване на трайни насъждения, зеленчукови култури , изграждане и ремонти по напоителните системи, а така ще се открият и нови работни места по
селата.
БСП е доказала своето изключително позитивно отношение към кооперациите, без значение трудови, потребителски или земеделски . Твърде жалко е , че в прекъснатия мандат на 42-ро Народно събрание не успяхме да доведем докрай планираните промени в Закона за кооперациите , както и в Закона за обществените поръчки. Това остава като наш приоритетен ангажимент и за следващия мандат. Ще работим съвместно с кооперациите , изцяло в техен интерес и подкрепа. Това заяви кандидатът за народен представител от листата на Коалиция „БСП лява България“ Димитър Кочков.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

#тагове:

НАЙ-НОВИ: