Второкласници от НУ „Христо Ботев” се включиха в кампанията „Чети с мен”

02.10.2014 9:19

Второкласници от НУ „Христо Ботев” се включиха в Национална кампания за насърчаване на четенето и грамотността „Чети с мен”, като проведоха среща-разговор с плевенската детска писателка Беба Ненова. Тя разказа на малките ученици за причината да започне да пише за деца – нейният внук Боби Цанов, който е бивш възпитаник на училището. Боби поставял заглавието, а баба Беба пишела текста.
Второкласниците на г-жа Грънчовска, Йорданова, Найденова, Савчева и Алексиева зададоха въпроси за труда на писателя и за етапите на създаване на една книга. Те започват кампания за колективно четене на книгата „Алиса в страната на чудесата”, от което всеки клас ще излъчи победител – най-добър четец и разказвач. А талантливите деца-актьори ще драматизират откъси.
В края на вълнуващата среща Беба Ненова подари на децата своята книга „Бабини приказки”, от която четоха заедно.
В НУ „Христо Ботев” е практика да се организират за децата срещи с хора на изкуството. Това ги мотивира да четат и да създават свои творби, с които участват в различни конкурси на местно и национално ниво. Четенето развива въображението, мисленето, представите и не на последно място положителните емоции у децата. Създава предпоставки за дискусии. Оформя положителни млади хора.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: