АПИ търси средства за изкърпване на третокласните пътища в Плевенско

02.10.2014 15:58

gra4

Близо 115 хил. лв. от бюджета на Агенция „Пътна инфраструктура“ са вложени в изкърпване на настилката на три третокласни пътни участъка в област Плевен през 2013 г. Това са отсечки от път ІІІ-301 Левски – Летница, път ІІІ-303 Левски – Градище – Граница Велико Търново и път ІІІ-304 (І-3 – Изгрев – Бацова махала), съобщиха от пресцентъра на Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ).
АПИ търси варианти за осигуряване на средства за изкърпване на третокласната мрежа преди началото на зимния сезон, тъй като през тази година не са предприемани и извършвани никакви действия за подобряване на състоянието на тези пътни отсечки в област Плевен.
Изкърпването на настилката, запълването на единични пукнатини и деформации са временна мярка, а трайното решение е основният ремонт на третокласната пътна мрежа и такъв ще бъде направен при осигуряване на финансов ресурс. Областно пътно управление – Плевен има проектна готовност за рехабилитацията на близо 8 км от път ІІІ-303 Левски – Градище – Граница Велико Търново и на над 11 км от ІІІ-304 І-3 – Изгрев – Бацова махала, за да се подобри състоянието на третокласната мрежа, безопасността и удобството при пътуване.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: