Специализанти за Радиотехнически и Зенитно-ракетни войски обучават в Долна Митрополия

01.10.2014 7:57

1.10.dolna1

В кабинетите и станциите, с които разполага сектор „Противовъздушна отбрана” от състава на Учебна авиационна група „Георги Бенковски” – Долна Митрополия, кипи интензивна учебна дейност, информират от Командването на Авиационната група. В ход е подготовката на един курс за обучение на специализанти от Радиотехнически войски (РТВ) и три курса за нуждите на Зенитно-ракетни войски (ЗРВ).
От началото на следващата седмица предстои да стартира обучението и на резервисти за попълване на разчетите от РТВ. Секторът разполага с различни типове зенитно-ракетни комплекси и радиолокационни станции, които са на въоръжение в Българската армия. Съдържанието на учебната и административна документация на курсовете е подчинено на основната цел специализантите да получат необходимите базови знания по електротехника, радиотехника, електронни и полупроводникови прибори, автоматика и тактическата подготовка. Вниманието на обучаемите е ангажирано с познаване и овладяване тънкостите на материалната част и бойната работа на ЗРК от ЗРВ и Радиолокационните станции, които са приети на въоръжение от ВВС на Република България.

1.10.dolna2
За да се отговори на повишените изисквания за практико-приложна насоченост на обучението, основните усилия на командно-преподавателския и инструкторски състав са съсредоточени към идеята да се осмисля и прилага непрекъснато разбирането за индивидуалната подготовка като непрекъсната система от дейности, които следва да осигуряват знания и на второ, но не на последно по своята важност място – умения.
Паралелно с това обхватът на индивидуалната подготовка е насочен и към обвързване на тренировъчния процес с изпълнението на определените от длъжностните характеристики конкретни функционални задължения.

1.10.dolna3

#тагове:

НАЙ-НОВИ: