Илко Иларионов на 3х20 или на 20х3 (галерия)

01.10.2014 9:05

1.10.ilko1

Като светското събитие на Плевен за годината, и то без преувеличение, определиха мнозина тържеството, с което директорът на ДКТ „Иван Радоев“, Илко Иларионов, отбеляза снощи своята 60-годишнина. Стилният коктейл събра десетки приятели на именития театрал във фоайето на Драмата, непосредствено след поредното успешно представление на спектакъла „Женитба“ с режисьор Николай Урумов.

1.10.ilko2
„В повода, по който сме се събрали днес, има два момента – приятен и неприятен. Приятният е, че на днешния ден съм се родил, а неприятният – че ни ме се казва на колко години ставам“, сподели пред гостите в типичния си стил юбиляра. „Защото след шейсетака – майката си трака. Шип във двата крака, стяга де далака, глава те мотае, все ти се пикае. Час по час в клозета – туй от диабета. И пръква първа роза – пресничка склероза“, изрецитира той. Иларионов отправи специален поетичен поздрав към своята майка Станка, която също бе на тържеството, със стихотворението „Време“, като й благодари за всичко, което е сторила за него, а тематично към своите гости той се обърна със стиха „Приятели“. Също така, Илко Иларионов сподели, че в навечерието на юбилея на бял свят се е появил и първият му любовен роман, който носи заглавието „Привличане“.

1.10.ilko3
Щастливият рожденик бе отрупан с красиви букети и подаръци, а поздравленията от микрофона валяха едно след друго. За 60-годишнината си той получи поздравителни адреси от Община Плевен, от ръководството на Съюза на артистите в България, което му присъди отличието „Златна значка“, от Съюза на българските писатели, от Клуба на дейците в културата – Плевен. Екипът на ДКТ „Иван Радоев“ пък го изненада изключително приятно, като му подари телевизор, на който шефа на Драмата ще може да гледа днешния мач между „Лудогорец“ и „Реал“ (Мадрид).

1.10.ilko4

 

1.10.ilko5

 

1.10.ilko6

 

1.10.ilko7

 

1.10.ilko8

 

1.10.ilko9

 

1.10.ilko10

 

1.10.ilko11

 

1.10.ilko12

#тагове:

НАЙ-НОВИ: