Томислав Дончев: България е автор на една политическа иновация – да се прави политика с не политически средства

30.09.2014 18:00

Водачът на листата на ГЕРБ за Плевен Цецка Цачева и евродепутатът Томислав Дончев се срещнаха с повече от 100 интелектуалци от Плевен. Цецка Цачева описа и анализира обстоятелствата и ситуацията, довели до политическата криза в страната и до падането на последното управление на БСП и ДПС с подкрепата на „Атака“. Тя представи основните акценти в управленската програма на ГЕРБ, с които бъдещо управление начело с Бойко Борисов ще върне стабилността в държавата. България има няколко цели от най-висок приоритет.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
„Голямата ми тревога е свързана изобщо със способността да се води нормален политически и граждански разговор. Ако някой реши да говори истината – тази за миналото и тази за бъдещето – има опасност да изглежда полуидиот или пълен зависи от компанията, в която се намира”, каза Томислав Дончев. По думите му цялата предизборна борба в момента е едно наддаване кой ще обещае повече работни места като се стига до версии, в които те са два или три пъти повече от работната сила, с която разполага България или пък състезание кой повече ще вдигне пенсиите и доходите на хората. „България е автор на една политическа иновация – да се прави политика с не политически средства – мащабни обществени компромати, сложни активни мероприятия, купени гласове, корпоративен вот” , каза евродепутатът от ГЕРБ.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

„Вие да чухте от някой да каже какво правим с кривата ни социална политика, защото тя е крива. От една страна цели социални групи имат нужда от по-интензивно социално подпомагане, но поради недостатъчния държавен ресурс, те не го получават. В същото време в други сфери социалната помощ се е превърнала в отрова. В някои от случаите тя кара хора, които могат да работят да не работят. Вие да чухте конкретна рецепта какво правим със здравеопазването, което започва да поглъща все повече и повече пари в режим на устойчива прогресия и в същото време потребителя на тази услуга няма никакво усещане, че тя е станала по-добра. Някой да предлага конкретна мярка или поне идея, освен да тъжи, освен да стене за изключително тежките демографски проблеми в страната”, попита Томислав Дончев.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Срещата с интелектуалците се превърна в градивен диалог, основан на взаимно уважение на предложения и идеи с една обща цел – Стабилна България.
Купуването и продаването на гласове е престъпление!

#тагове:

НАЙ-НОВИ: