Мъртво пияни шофьори с по 2 промила и отгоре засякоха ченгетата в Плевенско

30.09.2014 12:22

30.09.piqni

На 29 септември при провеждане на специализирана полицейска операция от полицейски служители на РУП – Гулянци е извършена проверка на товарен автомобил „Мерцедес спринтер“ с плевенска регистрация, управляван от 45-годишен мъж от с. Брест. При проверка на водача с техническо средство e установено, че управлява с концентрация на алкохол в кръвта 2.00 промила на хиляда. Съставен му е АУАН и е издаден талон за медицинско изследване. По случая е образувано незабавно производство за престъпление по чл. 343 Б ал.1 от НК. Уведомен е прокурор при РП – Никопол, работа по случая продължава разследващ полицай.
На 29 септември в Първо РУ на МВР – Плевен е образувано бързо производство за престъпление по чл. 343 Б, ал. 1 от НК. На 28 септември полицейските служители са извършили проверка с техническо средство на водача на лек автомобил „ВАЗ 2105“ с плевенска регистрация – 38 годишен мъж от Плевен, установено е, че същият управлява автомобила след употреба на алкохол – 2.86 промила на хиляда. Уведомен е прокурор от РП – Плевен, работата продължава разследващ полицай.
На 27 септември полицейски автопатрул на сектор „Пътна полиция“ са спрели за проверка лек автомобил „Ауди 80“ с плевенска регистрация, управляван от 21 годишен мъж от с. Славовица. При извършената проверка с техническо средство, уредът е отчел 1,55 промила на хиляда. На водачът е съставен АУАН. Образувано е бързо производство за престъпление по чл. 343 Б, ал. 1 от НК, уведомен е дежурен прокурор от РП – Плевен, по което продължава работа разследващ полицай.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: