7 партии влизат в новия Парламент?

23.09.2014 13:26

Ако изборите бяха на 20 септември, ГЕРБ биха получили 36.5% от гласовете на категорично решилите да гласуват българи, БСП биха получили 20.2%, ДПС – 11.9%, а РБ – 7.3%. Това показват резултатите от национално представително проучване на електоралните нагласи, проведено в периода 15-19 септември на Екзакта Рисърч Груп, информира блиц.бг.

part
Получените резултатите от изследването отреждат място в бъдещия парламент на още три формации: АБВ – с 5.3%, ББЦ – с 5.2% и ПФ – с 5.2%. Всички споменати дотук проценти са дял от категорично решилите да гласуват избиратели, показват резултатите от проучването.
Разликата между АБВ, ББЦ и ПФ е дотолкова малка, че подреждането им вероятно ще остане загадка до деня на самите избори.
Няма обаче основание да се твърди, че гласът за всяка от тях би бил пропилян глас. Още повече, че и трите формации от самото начало на кампанията, получават резултати в проучванията на агенцията, които правят вероятно попадането им в следващото Народно събрание.
От агенцията правят уточнението, че представените резултати са получени от регулярно национално представително проучване и не могат да бъдат тълкувани като прогноза на агенцията.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: