Плевенски спец пое „Ботев“ (Козлодуй)

20.09.2014 8:47

20.09.botev1

Плевенският специалист Вачко Маринов е новият старши треньор на Ботев (Козлодуй), пише вестник „Конкурент“. Ръководството на козлодуйчани предприе радикални мерки след загубата с 0:4 от Етър в поредния кръг на Северозападната „В“ група. Управата на клуба привлече в треньорския щаб Вачко Маринов. Като негов помощник остава досегашният наставник на отбора Ангел Славев.
„Вачко Маринов е доказано име. Притежава UEFA Pro лиценз. С него в нашия отбор ще дойдат трима играчи с професионален опит. Това ще се случи на полусезона“, заяви председателят на Управителния съвет на Ботев /Кз/ Георги Георгиев.
Като футболист Вачко Маринов е ритал за Ботев /Пд/, Спартак /Пл/, Академик /Сф/. Пуска се в треньорската професия на 26 г. Помощник е на редица изтъкнати специалисти – Иван Вуцов, Динко Дерменджиев, Васил Спасов. Като старши треньор Маринов е водил плевенските Спартак и Белите орли, Чавдар /БС/, Дунав, Черно море, Академик /Свищов/, Хемус /Троян/, Калиакра, Локомотив /Левски/, Ситомир, Сокол /Тръстеник/. Бил е начело и на мароканския Агадир. Учи на футбол играчи на китайския Ячи /Охан/. Носител е на златни значки на БФС и ФИФА за заслуги към българския футбол и популяризиране на играта.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: