Ново злато и лауреатско звание за артшкола „Колорит“

20.09.2014 8:06

20.09.kolorit1

Лауреатско звание и Златен медал получиха артшкола „Колорит“ и нейният ръководител Майя Ананиева от Изложбата на художествените школи в Москва „Град на слънцето“, организирана от Детската художествена галерия „Изопарк“. Най-високото отличие е присъдено на плевенската школа за проекта „Моят град“, включващ 35 живописни творби, които пресъздават историята, архитектурата, фолклорните обичаи и костюми и природата на Плевен.

20.09.kolorit2
Журито е дало изключително висока оценка на концепцията и прекрасните рисунки. Това е повод галерията да отправи покана към артшкола „Колорит“ и Майя Ананиева за представяне на голяма изложба през 2015 г., като предоставя цялата си изложбена площ.
ДХГ „Изопарк“ е единствена детска художествена галерия в Москва. Не случайно Държавната Третяковска галерия е избрала „Изопарк“ като постоянен партньор за детско изобразително изкуство. Една от целите е залите на галерията да се предоставят и за авторски изложби на художниците – международно известни арт педагози да покажат своето лично творчество.

20.09.kolorit3
На Майя Ананиева е предоставена тази възможност, както и да популяризира своя богат опит, като проведе майсторски класове, арт дискусии, срещи. ДХГ „Изопарк“ има много творчески студии, в които с деца и младежи работят известни художници и арт педагози по специални програми и арт проекти. Със създадените творби галерията е организирала много изложби в САЩ, Франция, Германия, Чехия, Китай, Хонг Конг… Артшкола „Колорит“ търси своите спонсори, за да представи достойно в Москва талантите на Плевен и България.

20.09.kolorit4

 

20.09.kolorit5

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

#тагове:

НАЙ-НОВИ: