Носители на над 500 отличия ще се изявят в Лауреатските дни „Катя Попова“

19.09.2014 10:10

19.09.laureate1

На фона на фотоизложба, представяща моменти от Лауреатските дни „Катя Попова“ през 2012 г., пред медиите вчера бе анонсирано тазгодишното 29-то издание на музикалния фестивал. То ще се проведе от 23 до 26 септември, като концертите са от 19 ч. в ДКТ „Иван Радоев“ и зала „Катя Попова“. Повече за проявата сподели Мартин Кърнолски, който организира Лауреатските дни за втори пореден път. Той отбеляза, че на плевенска сцена в рамките на фестивала ще се изявят носители на над 500 награди, спечелени от конкурси на три континента. Участие ще вземат 17 изпълнители, заедно с Плевенска филхармония и диригентите Деян Павлов и Йордан Дафов. Сред тях, освен български музиканти, има и такива от Украйна, Русия, Белгия и Сърбия. Певците са двама – Доротея Доротеева и Петър Димов.

19.09.laureate2
Както Кърнолски сподели, и през тази година в Лауреатските дни ще бъдат представени не толкова популярни инструменти, като посочи, че сърбинът Никола Пекович ще свири на хармоника. В случая не става въпрос за устна хармоника, а по-скоро тип акордеон или баян, обясни организаторът на музикалния форум. И през тази година ще бъде организирана фотоизложба със снимки от фестивала, а авторите на най-добрите фотографии ще бъдат отличени.

19.09.laureate3
От своя страна, директорът на Плевенска филхармония, Любомир Дяковски, не скри, че би се радвал, ако участващите певци са повече на брой. Това, което не ми е достигало в последните издания на Лауреатските дни, е липсата на оперен спектакъл – нещо, което бе залегнало в статута на фестивала в далечните години, но да се надяваме, че в бъдеще ще можем да подсигурим и такъв спектакъл, сподели той.

19.09.laureate4

#тагове:

НАЙ-НОВИ: