Бареков в Плевен: Да си върнем достойнството като най-старата нация в ЕС

18.09.2014 9:15

Искам да си върнем нашето европейското достойнство като българи, като най-старата нация в Европейския съюз. Така се обърна кандидатът за министър-председател Николай Бареков към жителите на Плевен, Долни Дъбник, Пордим, Левски, Гулянци, Белене и Червен бряг, изпълнили залата на Драматичния театър „Иван Радоев“ в областния град.

barekov8
Ако ние сме трета политическа сила в следващото Народно събрание и имаме повече от 40 депутати, не ДПС ще раздава властта, а вие – с вашите гласове за „България без цензура“, подчерта лидерът на ББЦ. Припомняйки, че в листите на останалите партии за Плевен са стари политици като Румен Петков, Румен Гечев и Цецка Цачева, Бареков коментира, че за 10 години те са се доказали само в едно – ограбването на българския народ. „ББЦ е единствената нова партия, ако търсите алтернативата, ще я намерите при нас“, категоричен бе за,.-председателя на третата по големина група в Европарламента – тази на Европейските консерватори и реформисти. „ГЕРБ, ДПС и БСП няма да ни простят това, че ние объркахме сметките им. С днешна дата ББЦ е единствената коалиция от български партии, която гарантира изместването на ДПС от властта“, подчерта Бареков и попита: „Иска ли някой в тази зала ДПС да продължи да управлява България“, а хората му отговориха с бурно „Не“.

barekov2
„Ние сме единствените, които гарантират, че в следващото управление няма да присъства един провален политик – Борисов и един доказан престъпник с влязла присъда – Цветанов. Тези хора нямат място в политическата система и в управлението на България“, категоричен бе лидерът на ББЦ. Той подчерта, че е единственият европейски политик в битката на предстоящите избори. „Аз съм бил на европейските избори и съм ги спечелил, защото Борисов и Местан не се явиха, тъй като ги е страх какво ще кажат за тях в Европа“, допълни Бареков.
Велика България днес изнася три неща – хора, дървесина и стари железа са скрап. Вашият град е загубил най-много в прехода, плевенчани са по Англия, Испания и Америка, за да си изкарват там прехраната. Този цинизъм и гавра с българския народ трябва да спре, подчерта Бареков.
Политиците гонят народа си и разкриват секции в чужбина, но 1/3 от секциите са за хора в Турция. Не може хора, които не знаят бъкел български да гласуват на тези избори. Става една гигантска манипулация, предупреди лидерът на ББЦ и обясни: „Понеже ГЕРБ, за да се върнат на власт, се разбраха с ДПС, сега услужливо пуснаха секциите там, за да може ДПС да събере гласове и заедно с тях да си направи схемата“. Бареков припомни, че на евроизборите ДПС попречиха с платени гласове ББЦ да бъде трета политическа сила и допълни: „Нашият враг на тези избори са партиите на статуквото, но има един много силен противник – Движението за права и свободи, който трябва да победим“. Той отново подчерта, че първото нещо, което ББЦ поема като ангажимент в следващото Народно събрание, е да внесе законопроект, който предвижда образователен ценз за гласуване, както и закон за задължително гласуване.
„Винаги ще защитавам избора, който сме направили – за водачи на листи и хората вътре“, посочи Бареков. На сцената се качиха водачът на листата и част от кандидат-депутатите на Коалиция „България без цензура“ за Плевен.

barekov7
„Хората от нашата листа искат да премахнат театъра от българската политика, да спрат онова бутафорно занимание на политиците, които зад кулисите продължават да обират българския народ“, обяви лидерът на ЗНС и водач на листата на коалицията в региона. „Плевен е люлката на земеделското движение, където преди 150 г. са се събрали едни отрудени българи, за да спрат разрухата, която им е предлагала тогавашната политическа класа, припомни Йончев и продължи: „Днес също се борим. Борим се за бъдещето, не за миналото. Борим се българите да спрат да напускат държавата, а заминалите да се върнат тук, българското земеделие да се върне към тези добри традиции, които имаше и вместо да изнасяме българи да изнасяме земеделска продукция, не българите да ходят да берат ягоди в чужбина, а да ги отглеждат тук, да върнем българското село към живот“.
Йончев подчерта, че лидерът на коалицията Николай Бареков е единственият, който продължава да обикаля България и не го е страх да гледа хората в очите. „Кой друг не се страхува да се изправи пред пълна зала и да чуе въпросите, които искат да му зададат хората?“, попита лидерът на ЗНС и призова плевенчани: „Нека на 5 октомври с бюлетина номер 13 кажем това, което всички премълчават и да сложим край на този политически театър. Убеден съм, че с енергията на всички вас, ще променим България“.

barekov3
Вторият в листата на ББЦ за Плевен Здравко Георгиев благодари на всички симпатизанти, дошли в залата и призова: „Искам само още едно малко усилие – на 5 октомври, с номер 13“,
„ГЕРБ и ДПС се страхуват от нас. ГЕРБ нямат сурат да се изправят пред вас, защото съсипаха града ни и държавата. Дайте ни подкрепа на 5 октомври за да ги изметем завинаги“, призова и кандидатът за народен представител Красимир Владов.
„За 25 години преход вилняха сини, червени, жълти, пембени и този преход още не е приключил. Трябва да гледаме напред и на високо. Не искам моята България да бъде България на младите, скитащи немили и недраги из света, за да могат да изпращат пари на родителите си, които едва преживеят с мизерните си пенсии. Искам те да се приберат в България“, каза от своя страна Дарин Матов – четвърти в листата на ББЦ за Плевен. „Обещанието за 1 милион работни места не е непостижимо. Нека всички, които кандидатстват за 43 НС, да си поставят такива цели и ги гонят докрай. Искам нашата България да преуспее, заключи той.
По традиция водачът на листата за 25 МИР-София и зам.-председател на ББЦ Росен Петров откри срещата с представителите на коалицията, като произнесе патриотично слово.
„В химна ни се пее “Мила родино, ти си земен рай“, а аз смятам, че родината ни отдавна за едни е рай, а за други – е ад, че все още чакаме слънцето да изгрее на българската улица и още не сме взели съдбата си в собствени ръце, все се надяваме на някой друг, но той така и не се появява“, посочи Петров.
Моля ви в следващия парламент да изпратите хора, които знаят как да тропат по масата, които могат да защитят нашия интерес. Призовавам ви на 5 октомври, когато е поставено началото на Балканската война, без да водим военни действия мирно, кротко, без напрежение и страх да изберем един номер, който често наричат фатален, но той ще е фатален за всички партии, които ни докараха до това дередже, призова Петров и обяви: „ Вярвам в онзи надпис на НС – че само Съединението прави силата и тук в Плевен, той звучи още по-силно. Да живее България!“.

barekov6
Треньорката по художествена гимнастика Нешка Робева разказа разтърсващата история на Борис от село Ковачица, който продава кръвта си, за да издържа децата си. „Това е история, която тези дни ме потресе издъно. Моите момичета събраха дрехи, консерви, а аз реших да отида лично да ги предам Борис, защото по стечение на обстоятелствата, съм расла в това село. Мизерията, която видях в този дом, е неописуема. Не можете си представите как че в 21 век може да води такъв живот“, сподели великата ни треньорка. „Борис ми каза – толкова много хора ми помогнаха, има и други нуждаещи се. Оказа се, че 21 семейства в селото са бедстващи, а аз му предложих той да им раздаде, каквото прецени от нещата, които донесох. После ми се обади кметът да ми каже, че Борис е занесъл в кметството храни, облекло, завивки от това, което му е в повече и ги е предоставил на кмета, да ги раздаде, за да има и за другите“, продължи разказа си Робева. „Борис, който работи в Напоителни системи и не е получавал заплата 6 месеца, ми разказваше как с колелото си ходи на 8 км, за да почиства коритото на реката“, допълни тя. „Това е този български народ, който е хубаво политиците да познават, да познават неговата доброта“, посочи Нешка Робева. „ББЦ трябва да влезе в парламента, за да покаже, че има хора, които мислят за този добър, изстрадал народ“, категорична бе тя и призова жителите на Плевен и региона да излязат на 5-то октомври да гласуват, да призоват и своите роднини и приятели да го направят и да дадат гласа си за тези, които не са ги лъгали народа, не са били в парламента и ще бъдат нашата надежда.

barekov5

Листа на ББЦ за 15 МИР Плевен :
1. Румен Маринов Йончев
2. Здравко Хараламбиев Георгиев
3. Красимир Владимиров Владов
4. Красимир Петков Тодоров
5. Дарин Величков Матов
6. Александър Христов Кисьов
7. Велизар Колев Петков
8. Борислав Николаев Цанковски
9. Румен Тодоров Данов
10. Витан Венелинов Кожухаров
11. Генади Дилков Цветков
12. Димитър Борисов Борисов
13. Татяна Петрова Дичева
14. Богомил Красимиров Пешков
15. Илиян Георгиев Илиев
16. Милена Цветанова Димитрова

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

#тагове:

НАЙ-НОВИ: