Бареков в Долни Дъбник: Уплашихме ДПС и ГЕРБ!

17.09.2014 18:03

Заради нас ГЕРБ и ДПС се прегърнаха в една коалиция, защото заплашваме и двете. Ще спрем ГЕРБ и ДПС от връщане във властта. Това каза кандидатът за министър-председател Николай Бареков, който заедно с водача на листата на коалицията в Плевен Румен Йончев се срещна с членове и симпатизанти на ББЦ и ЗНС в Долни Дъбник. „Имаме ясен план как да махнем ДПС от парламента. Който желае управление с грижа за народа, да заповяда при нас, ние ще бъдем в центъра, ние ще казваме какво да се случва, не ДПС“, обясни лидерът на ББЦ.

bar1

По думите му атаките срещу коалицията от ден на ден стават от гнусни по-гнусни. „ГЕРБ и ДПС разбраха, че няма как да им се размине“, обобщи Бареков. Той допълни, че на тези избори българският народ трябва да каже ясно иска ли нов тип управление и нови политици или ще заложи на старите.

Лидерът на ББЦ отново предупреди, че ДПС купува гласове, и че хората не си дават сметка докъде може да стигне движението. „Сега са се разбрали, с тези от ГЕРБ, да управляват в коалиция „Бостан“, България е иден обран бостан, шири се битова престъпност, няма работа, пенсиите са смехотворни и хората, които построиха България, днес завършват живота си в мизерия“, посочи Бареков.

Той подчерта, че дори в Европа бедността и корупцията у нас се коментира като голям проблем. „Станахме проблем и за европейците. Те не искат такива като нас в съюза си“, обясни лидерът на ББЦ. Той попита хората от Долни Дъбник дали живеят по-добре откакто страната ни е член на ЕС и дали ползват пътищата, построени с европейски пари? Те му отговориха единодушно – „не!“. „С голяма болка обикалям пътищата на родината. Виждам до какво положение политиците са докарали нашите градове и села. Тук имаше земеделие, промишленост, казарми и хората изкарваха добри пари“, припомни Бареков и подчерта, че в политическата си програма коалицията е заложила на обикновения човек. „Искаме да работим за тези хора. Искаме 1 млн. работни места – това даже е малко, защото хората, които избягаха в чужбина няма как да ги върнем освен с работа и европейски заплати“, каза лидерът на ББЦ.

bar2

Почтени, честни, експерти, които няма до подведат гласувалите за тях. така Бареков определи кандидатите за депутати от листата на ББЦ за Плевен. Когато представи водача на листата Румен Йончев той припомни, че именно той е един от вносителите на законопроекта „Чисти ръце“. Ако този текст беше приет, Борисов и Цветанов сега щяха да са в затвора, не да се готвят пак да управляват. За третият в листата – Красимир Владов, Бареков каза, че той е „достойно и честно момче, което е в партията от първия ден“.

„България със своето земеделие изхранваше половин Европа и половин Азия“, припомни Бареков и призова жителите на Долни Дъбник да държат Йончев отговорен за това какво конкретно може да се направи стъпка по стъпка, месец по месец за възраждане на земеделието.

„Свидетели сме на период от 20 години, в които се руши България, не само индустрията, но и земеделието беше сложено на колене. Хората очакваха европейски доходи и начин на живот, а картината силно се изкриви – няма работа и възможност хората да изкарват препитанието си. Нужно е преосмисляне но политиката в земеделието и да се начертае нов модел на подпомагане на земеделските производители, каза от своя страна водачът на коалицията Румен Йончев.
Купуването и продаването на гласове е престъпление!

#тагове:

НАЙ-НОВИ: