За четвърти път тенис-комплекс „Синьото“ в Априлци посрещна тенисисти от цялата страна

16.09.2014 9:03

През изминалия уикенд, Тенис Комплекс „Синьото“ в Априлци беше домакин на любителски тенис турнир VIDIMA Tour 2014. Турнирът се проведе на твърди кортове с настилка GreenSet и е валиден за ранглистата на Amateur Tennis Bulgaria.

ap5
За четвърти път този сезон Тенис Комплекс „Синьото“ посреща любители тенисисти от цялата страна. Изключително красивата местност, в подножието на връх Ботев и прекрасното слънчево време превърнаха турнира в истински тенис празник.
Освен традиционната надпревара при мъжете, за титла се бориха и дамите, а кулминацията на уикенда беше изключително атрактивния турнир при смесените двойки.

ap4
В състезанието взеха участие тенисисти от Плевен, София, Белене, Луковит, Габрово, Шумен и Сливен. В мъжката схема, до полуфиналната фаза достигнаха Радо Бояджиев от Габрово и Иван Нинов от Луковит. В оспорван двубой, изпълнен с множество обрати, пръв до мачбол стигна Нинов, но той не успя да реализира шанса си и до победата стигна Бояджиев след тайбрек 7:6.
В другия полуфинал, фаворитът и водач в схемата Мартин Дачев от Габрово надигра младия талант от Плевен Явор Попов с 6:2.
След изключително тежкия полуфинален мач, Радо Бояджиев нямаше сили да продължи напред и така купата отиде в ръцете на Мартин Дачев, който запазва шансове за призово място в крайното класиране в ранглистата на Amateur Tennis Bulgaria.

ap3
Спора за титлата при дамите се реши в групов формат като най-убедителна бе Стефка Бончева. Тя защити титлата си от пролетното издание на турнира и оглави ранглистата на Amateur Tennis Bulgaria. Второто място отиде при Цвети Атанасова от Шумен а трета се класира Виолета Димитрова от Сливен.
С много настроение и дух бяха изпълнени мачовете от състезанието при смесените двойки. Там купата отиде при шуменско-габровския дует Цвети Атанасова/Радо Бояджиев.

ap2
Домакините от Тенис Комплекс „Синьото“ предоставиха отлични условия за провеждането на турнира, както на кортовете така и на бара и обещават още по-наситена турнирна програма през сезон 2015.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: