Да подкрепим единствената плевенчанка на Конкурса за нова българска поп и рок песен „София 2014“!

16.09.2014 19:59

Остават два дни до големия финал на Конкурса за нова българска поп и рок песен „София 2014“! В него участва с авторска песен и плевенчанката Славена Даскалова. Песента се казва „Искам да вярвам“.
Нека да я подкрепим като гласуваме с SMS на № 17 777 с текст: DMS BUDNI 2, като всеки SMS освен, че подкрепя нея, помага и на някой в БУДНА КОМА. Кампанията на фестивала е благотворителна.
Песента на Славена и приятелите й, може да чуете тук: http://www.sofiasong.bg/sofia2014-song/index-songs%202014.php1 или да видите тук: http://www.youtube.com/watch?v=G6yPqvMlwtk&feature=youtu.be

slavena3

Песента е инспирирана от образа на другарката Светла от сериала Шменти Капели Легендата на Влади Въргала, където аз играя въпросната Светла. Музиката и текста са мои, аранжимента е на JazzOrpheus, в песента взима участие още един от актьорите в сериала – Атанас Найденов, който написа и изпълни рапа. На тромпета е Денис Гоев, а ударни и перкусии е Петър Йорданов – БЪНИ, който е един от членовете на група Оратница. Записът направихме в студио HIT HOUSE. Това сподели Славена за читателите на Плевен за Плевен.

slavena2

Коя е плевенчанката Славена Даскалова?
През 1996 г Славена е приета в музикалната академия СИАНО и заминава за Италия, където учи поп и джаз пеене. През следващите 4 години продължават и студийните проекти в Радио Донна, както и съвместни записи s DJ Роберто Пинна. Завръща се в България през 1999 година, учи в НАТФИЗ със специалност актьорско майсторство за драматичен и музикален театър. Участва в различни продукции включително филма “Ад либитум” (продукция на БНТ), музикални спектакли „Момче за продан”, “Прослушване” с режисьор проф. Б.Атанасова и в “Новата примадона” – режисьор проф. Н. Сейкова и в „Спящата красавица“. През 2003-та записва песента “Да започнем отначало” – аранжимент Емил Бояджиев и специалното участие на Венци Благоев, и песента “Внимавай!” – музика и текст Явор Кирин, аранжимент Емил Бояджиев в студио “HITHOUSE”, които се излъчват по различни национални радиостанции. През декември влиза в класацията “BG ТОП 100” с песента “Внимавай!”. Следват многобройни участия на различни сцени из страната с групите “Bangs”, „Drinks”, “Да!”, както и много други различни музикални проекти. Понастоящем работи заедно с артиста Jazz Orpheus над различни музикално-сценични продукти, както и се снима в различни български сериали, излъчвани по БТВ (“Тя и той”;”7 часа разлика”,”Комиците”), ТВ7 (“Шменти Капели – Легендата”).

slavena1

Jazz Orpheus (Петър Петров) Петър е завършил НМА „Проф. Панчо Владигеров“. Тук са и първите сериозни срещи с джаз музиката. Участва в различни концерти с джаз музиканти като Христо Йоцов, Милчо Левиев, Венци Благоев, Димитър Димитров, Юлиян Янев и др. В последствие участва в различни групи включително “Mango Duende”, “Blue Hour” заедно с певеца Алекс Линарес. Организира авторски концерти съвместно с пианиста Юлиан Янев. Участва като гост-музикант в различни групи и на различни сцени основно на софийска територия. Работи като студиен музикант във Vinyl studio, където записва за Етиен Леви, Деси Добрева, Хале Казак и др. През последните няколко години Jazz Orpheus работи по нови авторски проекти („Посветено на…“ и „Fivefold Schizophrenia“). През 2011 заедно със Славена Даскалова създават продукта „Pop & Rock Meets Jazz“, който се радва на все повече публика. Jazz Orpheus е уникален и със своят инструмент – китара с 8 струни, която превъплъщава два инструмента – обикновена китара и бас китара. Звученето е ново, а инструментът единствен за границите на Европа. Петър Йорданов ( Бъни ) е майстор на необичайния инструмент кахон. Това е традиционен перуански инструмент, който испанците ползват много често в изпълнения на фламенко композиции. Кахонът на Бъни е правен по поръчка и е по-модерен от този, който обикновено ползват испанците. Самият Бъни е също добре познат на алтернативната българска сцена като част от групите Оратница , Румба Афисионадо, както и участва в много улични пърформанси. През 2013 се присъединява към проекта.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: