И Дякон Левски изпрати първокласничка днес (галерия)

15.09.2014 13:37

15.09.veso1

Прага на школото прекрачи за първи път днес дъщерята на популярния плевенски актьор Веселин Плачков, когото предстои да видим в ролята на Васил Левски в новия филм на режисьора Максим Генчев. Седемгодишната Андреа ще бъде ученичка в 1Г клас на малката Езикова гимназия в Плевен, а неин класен ръководител ще е г-жа Таня Илиева. При откриването на учебната година там малчуганите бяха приветствани от директора на училището, Юрий Тодоров и клоуните Коко и Шоко, след което в класните стаи децата бяха запознати с учебниците за първи клас и по традиция бяха захранени с пита и мед от своите класни ръководители.

15.09.veso2
Познавам г-жа Таня Илиева от доста време и мога да заявя, че тя е един страхотен преподавател, сподели пред „Плевен за Плевен“ Веселин Плачков. Той пожела на своята дъщеря да вземе каквото може от училището, като знания, опит и възпитание и да помага на своите съученици. „Желанието ми е децата да създадат една ученическа общност, в която да бъдат щастливи. Имам богат опит в работата с ученици и никъде не съм останал с лоши впечатления. Дори с учителите, които са ме изключвали, като ученик, все още сме приятели“, каза той. Към всички плевенски ученици актьорът се обърна с пожелание да изживеят живота си така, че да не се чувстват като част от собствената си мебел, като изрази надежда, че по-голямата част от тях ще разберат думите му.

15.09.veso3
Плачков не скри, че големият проблем не само в Плевен, но и в цялата страна, са наркоманите, които се въртят около училищата. „Затова през 2012 г. направих спектакъла „Предградие“. Ако някой се разрови в данните, които подават училищните психолози за това колко ученици употребяват наркотици, ще се убеди, че статистиката е плашеща“, посочи той. Актьорът е категоричен, че няма друг начин за справяне с този сериозен проблем, ако родителите и учителите не работят заедно. „Все пак това са нашите деца и е крайно време всички да разберат, че философията „Нека моето дете да е добре, а другите не ме интересуват“ не е правилна. Не трябва да обвиняваме никого – просто има работа, която трябва да се свърши“, категоричен е той.

15.09.veso4

 

15.09.veso5

 

15.09.veso6

 

15.09.veso7

 

15.09.veso8

#тагове:

НАЙ-НОВИ: