Информационен център на евродепутата Андрей Ковачев откриха в Плевен

13.09.2014 16:26

13.09.kovachev1

Европейски информационен център на д-р Андрей Ковачев, член на Европейския парламент от ЕНП/ГЕРБ, бе открит днес в Плевен. Офисът се намира на партера на бизнес център „Генимекс“, а на откриването му присъстваха водачът на листата на ГЕРБ в 15 МИР Плевен, Цецка Цачева, както и част от кандидатите за народни представители на партията в нашата област.

13.09.kovachev2
Идеята на тези информационни центрове е да бъдат връзката между нас, като членове на Европейския парламент и европейските граждани, сподели д-р Андрей Ковачев. Той посочи, че в този център плевенчани ще могат да се обръщат по всякакви въпроси, свързани с Европейския съюз, като там ще има негов сътрудник, който предстои да бъде определен съвсем скоро. „България сама трудно може да се справи с предизвикателствата в икономиката, околната среда, конкурентоспособността. Солидарността от ЕС ни дава тази възможност, а вече от нас самите зависи как ще се възползваме от нея“, отбеляза евродепутатът. Като пример той посочи автомагистрала „Хемус“. „Тя все още не е стигнала до Плевен и причина за това е трагичният експеримент на управлението на БСП, ДПС и „Атака“. Защото България загуби ценно време и не можахме да се възползваме от тази европейска солидарност. Въпреки всичко, ако ГЕРБ получи доверието на българските граждани за втори управленски мандат, има готовността да завърши автомагистралата и то в цялата дължина от останалите 248 километра, предвидени в новата оперативна програма“, каза Андрей Ковачев. По думите му, очакванията са, че „Хемус“ ще стигне до Плевен до 2017-а.

13.09.kovachev3
При откриването на информационния си център в нашия град д-р Ковачев изтъкна, че инфраструктурата води и до повече инвестиции и конкурентоспособност на българските региони, повече работни места и повече средства за заплати и социални придобивки. Нашата обща цел в програмата „България 2020“ е стандартът на живот в България към 2020 г. да стане съизмерим с този в Централна Европа, каза той. Както, обаче, Ковачев отбеляза, от нас самите зависи дали това ще се случи. „Имаме прекрасни условия, като пълноправен член на Европейския съюз, имаме и г-жа Кристалина Георгиева, като зам.-председател на Европейската комисия. Разбира се, ще е нужно да бъде съставено и едно стабилно българско правителство, което да използва европейската солидарност по най-добрия начин, за да дойдат средствата в българските региони и младите хора да останат тук“, заяви Андрей Ковачев.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: