Направиха първата копка на новата тролейбусна мрежа в Плевен

12.09.2014 13:58

12.09.kopka1

Първата копка на новата тролейбусна мрежа бе направена днес пред Втора клинична база. Старт на начинанието даде кметът проф. Димитър Стойков, който по почина на някои популярни политици не строши бутилката с шампанско на кофата на багера, а даде на багериста да отпие от нея.

12.09.kopka2
Както отбеляза проф. Стойков проектът „Интегриран градски транспорт на Плевен“ е на стойност 23 322 246 лв. В него е включена нова интелигентна система за управление на трафика за 1 975 000 лв., всички спирки ще бъдат прибрани на безопасни ниши за 1 100 000 лв., нови 9 422 метра велоалеи ще свържат всички големи квартали на града с „Кайлъка“, като сумата за тях е 768 000 лв., посочи кметът. Също така, в проекта е предвидено ново депо за тролеите на стойност 6 975 000 лв. и подмяна на цялата тролейбусна мрежа плюс четири нови тролейбусни линии, началото на една от които ще бъде Втора клинична база, а освен това ще има пряка връзка от „Дружба“ към „Кайлъка“.

12.09.kopka3
С този проект ръководството на Община Плевен изпълни поредното си обещание да осигури не само екологичен транспорт на плевенчани, но и нови тролейбусни линии, които да свържат големите квартали на Плевен с центъра и парк „Кайлъка“, отбеляза проф. Димитър Стойков. Той не скри, че това означава и нови предизвикателства. Но по-важното е, че именно с тези нови тролеи ние ще спестим до голяма степен неудобствата на гражданите на Плевен при ремонта на мрежата, тъй като те могат да се движат в участъците, където мрежата се ремонтира, обясни градоначалникът. Разбира се, при всеки ремонт има притеснения и проблеми, но както сами виждате ремонтът на площада върви много добре и той ще бъде изпълнен в срок, ако не и предсрочно, заяви проф. Стойков. Той изтъкна, че нашият площад ще бъде един от най-хубавите в цялата страна.

12.09.kopka4
Проф. Димитър Стойков допълни, че проектът за интегрирания градски транспорт продължава и Плевен ще има още 30 нови тролея, като така ще бъде подновен целият тролейбусен парк.

12.09.kopka5

#тагове:

НАЙ-НОВИ: