Изпратиха делегацията ни за игрите на „Спешъл Олимпикс“, стискаме палци на плевенчанина Йордан Богданов

09.09.2014 8:44

9.09.olympics

Вчера заместник-министърът на младежта и спорта Калин Каменов изпрати българските представители на Европейските летни игри на Спешъл Олимпикс. Състезанията ще се проведат в Антверпен (Белгия) от 9 до 21 септември.
„Пожелавам ви да се върнете с много медали и успехи. Много ми се иска ние политиците да сме ви поне малко по-полезни. Ние сме ваши приятели. Вярвам във вас, особено сега, когато спортните успехи на България не са чак толкова много. Разчитам вие да ни зарадвате с медали и най-вече да се забавлявате. Спортът преди всичко трябва да е удоволствие и аз ви пожелавам да изпитате това удоволствие по време на състезанията. Най-важното е да се усмихвате, да се забавлявате и да завържете нови приятелства“, обърна се зам.-министър Каменов към спортистите, които пък му подариха специална грамота.
Спешъл Олимпикс България ще се представлява на Европейските игри от национална делегация от 16 атлети с интелектуални затруднения на възраст от 16 до 37 години от 13 български града. Както първи писахме, нашият град ще бъде представен от Йордан Богданов, който ще участва в надпреварата по боче.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: