С унгарска фотоизложба откриват новия сезон в ХГ „Илия Бешков“

08.09.2014 10:54

8.09.beshkov

С експозицията „Ars Poetica” – фотография на Янош Ейферт, ще бъде открит новият творчески сезон утре, от 17.30 ч. в художествена галерия „Илия Бешков“ – Плевен. Събитието се реализира съвместно с Унгарски културен институт – София, а изложбата ще бъде презентирана от директора на УКИ, Тошо Дончев.
Янош Ейферт е един от най-известните представители на унгарското и международно фотографско изкуство. Танцовите и актовите му фотографии, пейзажните и приложните му снимки свидетелстват за неговия многостранен талант. Участвал е в 200 самостоятелни и 700 групови изложби. Със снимките си е спечелил 170 награди, първи награди, специални отличия и дипломи. Снимал е в 40 държави по света. Снимките, фоторепортажите и трудовете му редовно излизат в специализираната литература, в унгарски и международни списания, в книги, издания, в електронните медии. От 2002 до 2008 г. преподава фотография в Училището по танци и изобразително изкуство в Дьор, в Средно специалното училище с двуезиково обучение в Будапеща, както и в Унгарската академия по танцово изкуство.
Фотографиите му често са използвани във филми и телевизионни предавания като зрелищен елемент, декор.
През 2005 и 2006 г. в програмата си „Избери знанието” Унгарската телевизия излъчва 30 епизода от серията му „Да гледаш – Да виждаш”.
Снимка: http://eifert.hu/

#тагове:

НАЙ-НОВИ: