Дежа вю: Обявиха поредния конкурс за директор на РИМ – Плевен

03.09.2014 9:33

3.09.rim

Само броени дни след поредното връщане на Стефка Григорова начело на РИМ – Плевен и поредното й уволнение, Община Плевен публикува на сайта си нов конкурс за директор на културния институт. Ще припомним, че въпреки че последният такъв бе спечелен от Владимир Найденов, решението на съда по казуса „Григорова“ го отмени и в момента вр.и.д. директор е Нели Дакова.
Според текста на обявлението, кандидатите трябва да имат завършено висше образование с образователно-квалификационна степен „Магистър”, то да е с професионално направление „История и археология” или „Социология, антропология и науки за културата”. Необходимият професионален опит е не по-малко от пет години, а също така мераклиите за шеф на музея трябва да познават българското законодателство в областта на културата и да притежават организационни умения, нагласа за работа в екип, адаптивност, комуникативност.
Сред необходимите за кандидатстване документи е концепция за дейността и развитието на Регионален исторически музей – Плевен за период от пет години, като при защитата й ще се изисква подробна разработка за първата година. Договор със спечелилия конкурса кандидат ще бъде сключен за срок от пет години.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: