Приключиха енергоефективните дейности в сградата на МБАЛ – Белене

02.09.2014 13:29

2.09.mbal

Окончателно завърши изпълнението на енергоефективните дейности в сградата на Многопрофилната болница за активно лечение в Белене на обща стойност 296 625,80 лв., информират от пресцентъра на местната администрация. Изпълнител е „Енергостроймонтаж-Инженеринг” АД – Белене. Реализирана е топлинна изолация с EPS 6 см по стените. Изпълнена е силикатна мазилка по стените и минерална по цокъла на сградата. Направена е хидроизолация на цокъла на сградата. Извършена е подмяна на дограмата с РVС двоен стъклопакет. Подпокривното пространство е топлоизолирано с геолан с дебелина 6 см. Направена е топлоизолация по покрив – ЕРS с дебелина 10 см.
С цел подпомагане горещата вода за битови нужди е монтирано ново оборудване за соларна инсталация с вакуумно тръбни колектори, която ще се използва целогодишно. Подменени са 30 броя амортизирани радиатори с недостатъчна топлинна мощност с нови алуминиеви глидерни радиатори, оразмерени с различна височина и брой ребра. Обновено е и котелното помещение – подменен е котелът с нов водогреен котел на пелети в комплект с бункер за пелети и микропроцесорно табло за управление.
Очакваният резултат на реализираните енергоефективни дейности е да се подобри комфортът на обитаване на сградата и да се реализират значителни икономии от разходите за отопление и вода.
Дейността е извършена в рамките на проект „Подобряване на енергийната ефективност в обществени сгради в Белене и намаляване на вредните емисии, генерирани от обществени сгради на територията на общината“, по обособена позиция 1: „Внедряване на мерки за енергийна ефективност в Многопрофилна болница за активно лечение – Белене”, финансиран по Първа ос на Национална схема за зелени инвестиции, чрез Националния доверителен ЕкоФонд (85%) и Община Белене (15%).

#тагове:

НАЙ-НОВИ: