11 деца са настанени в приемни семейства в Никопол по проект „И аз имам семейство“

29.08.2014 10:09

29.08.nikopol

Вчера в Заседателната зала на Общинска администрация – Никопол се проведе семейна конференция по проект „И аз имам семейство” – процедура за директно предоставяне на безвъзмездна финансова помощ „Приеми ме”. Искра Ангелова – администратор по проекта, отчете резултатите, постигнати до момента – 11 утвърдени професионални приемни семейства с 11 настанени в тях деца. Кметът на общината, Емил Бебенов поздрави приемните родители, че са избрали тази професия – трудна, но много хуманна, защото дава възможност на деца, лишени от родителски грижи, да намерят свой дом, подкрепа и любов.
В дискусия приемните семейства имаха възможност да споделят своя опит, възникнали трудности, свързани с развитието на децата и получиха съвети и подкрепа от страна на социалния работник ЕПГ и от Лариса Козова – началник отдел „Закрила на детето” при ДСП Никопол.
За община Никопол проект „И аз имам семейство” ще продължи до 31.01.2015 г., като основните дейности ще се реализират до 31.12.2014 г. Очаква се социална услуга „Приемна грижа” да прерасне в делегирана от държавата дейност.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: