18 в листата на Коалиция „БСП – лява България“ за 15-ти Плевенски МИР. Левите ще се борят за 3 мандата!

27.08.2014 15:45

Листата на Коалиция „БСП – лява България“ за 15-ти Плевенски МИР, утвърдена вече от НС на БСП, представи днес на пресконференция областният председател Мирослав Михайлов.

bsp

Както вече Плевен за Плевен писа, водач на листата по решение на Националния съвет на левицата е проф. Румен Гечев, бивш вицепремиер и депутат. Втори е досегашният народен представител и бивш областен председател на БСП – Васил Антонов, а трети – бившият кмет два мандата на община Белене – Петър Дулев. Веднага след него е председателят на партия „Нова зора“ – Минчо Минчев, следван от досегашният народен представител и бивш общински съветник – Димитър Кочков. Под номер 6 е бившият кмет на община Долна Митрополия – Александър Печеняков, седма е Елена Йотова от ПП Екогласност, а осма – Ганка Василева, която е директор на училище в Червен бряг и общински съветник. Кметът вече четири мандата на село Трънчовица, община Левски, Блажо Николов е девети, а десетката приключва с досегашният областен управител Илиян Йончев.
Под № 11 в листата на „БСП – лява България“ за 15-ти Плевенски МИР е номиниран актьорът Веселин Плачков, дванадесета е общинският съветник в Плевен Ева Маринова, а на фаталното тринадесето място е директорът на ДФСГ „Интелект“ – Емил Райков. Следват две дами: Луиза Кирова и Анжела Георгиева. Шестнадесети е младият предприемач, икономист и председател на Младежката организация на БСП в Пордим – Стефан Бурджев, следван от известният художник Иво Петров. Последното осемнадесето място ще е за коалиционен партньор и още не е уточнено.
Целта ни е в Плевенско да имаме отново резултат с 5-7% по голям от средния за БСП за страната, заяви на пресконференцията Васил Антонов. Целите на Коалиция „БСП – лява България“ за 15-ти Плевенски МИР са постигане на 3 мандата и стремеж към четвърти. От Левицата обещаха толерантна и коректна предизборна кампания.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: