Предстоящите избори нажежиха политическите страсти в Никопол!

27.08.2014 16:55

Над 40% е безработицата в община Никопол. Въпреки ситуацията в момента, между два програмни периода, успяхме да осигурим работа на над 17 човека по програмите за заетост. Това заяви днес на пресконференция кметът Бебенов.

beb

В момента се работи по ремонта на 7 площада в 7 населени места от дунавската община, като стойността на проектните дейности е за над 800 000 лева. Пак по проект е изпълнен ремонт на разклона за село Санадиново и на улица в село Черквица за 4 млн и 700 хиляди лева. Продължава успешно работата и по изграждането на Регионално депо за битови отпадъци, като проектът обхваща общините Никопол, Белене, Левски, Свищов и Павликени. Този проект е за 43 милиона лева. Тези данни изнесе на пресконференцията кметът на община Никопол Емил Бебенов, като подчерта още много добрата работа в сферата на трансграничното сътрудничество.

niko
Малко преди това, пак на пресконференция, но на ПП ГЕРБ, двама съветници на партията в Никополския местен парламент поискаха да бъде направен одит на Общината. Току-що приключи проверка на Сметната палата, контрира задочно кметът Бебенов бившия градоначалник на общината д-р Желязков, който в момента е управител на ДКЦ в Плевен, като предположи, че изкуствено създаваното напрежение в момента, след изборите през октомври ще утихне и администрация и общински съвет ще работят заедно за интересите на гражданите на Никопол.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: