Посланикът на Израел в България посети Никопол

27.08.2014 8:30

27.08.israel1

На кратко приятелско посещение в Никопол бе Негово превъзходителство, посланикът на Израел в България – Шаул Камиса Раз. Израелският посланик бе посрещнат от кмета на Община Никопол, Емил Бебенов, зам.-кмета – Ахмед Ахмедов, Анелия Димитрова –директор на дирекция и Албена Симеонова – ръководител на Фондация за околна среда и земеделие.

27.08.israel2
Гостите се поклониха пред паметника на известния за развитието на юдеизма равин рав Йосеф Каро, живял в Никопол през ХVІ век и посетиха мястото, където се е издигала последната синагога и равинска школа. Видяха и мястото за изграждането на бъдещия музей на Йосеф Каро. На срещата кметът на община Никопол запозна Негово превъзходителство с настоящето развитие на града и общината. С особен интерес гостите изслушаха представянето на изпълнението на проекти по оперативните програми на Европейския съюз, свързани с инфраструктурата и за най-новия – изграждането на геозащитна система за превенция от наводненията, причинявани от високите води на Дунав.

27.08.israel3
На срещата бяха обсъдени предложения за развитието на града в областта на поклоническия туризъм, като израелският посланик изрази своето намерение да подпомага реализирането на всеки проект, целящ привличането на израелски инвестиции в града. Израелският посланик разгледа Центъра за информация и обслужване на гражданите в Общинска администрация – Никопол. По време на своята разходка в града гостите посетиха важни места, свързани с живота на рав Йосеф Каро, разгледаха красивия бряг на Дунав, срещнаха се и разговаряха с граждани.

27.08.israel4

#тагове:

НАЙ-НОВИ: