Римски легионери, венецианска вечер и светлинно шоу ще зарадват беленчани за празниците на града

23.08.2014 14:11

23.08.belene

Богата празнична програма е подготвило ръководството на Община Белене по повод отбелязването на 50 години от обявяването на Белене за град. Мероприятията започват на 4 септември, четвъртък, в 10 ч. с пресконференция и официално откриване на строителството по проект, финансиран по ОП „Околна среда“, а от 13 ч. ще се проведе семинар на тема „По следите на морския орел“, организиран от ПП „Персина“.
На 5 септември, петък, от 10 ч. пред сградата на Общината ще има детско парти с училища „Европа“, а в същия час пред РПУ ще започне турнир по борба с участието на спортните клубове „Класик“ (Белене), „Ботев“ (Враца) и „Черноморец“ (Бургас). Също от 10 ч. на Спортен комплекс „Гигант“ ще бъде даден стартът на спортен фестивал в партньорство с КФСТ „АЕЦ „Белене“ (тенис на корт, петанка), както и турнир по футбол за деца. С начален час 10 ч. е откриването на изложбата на Карло Вендо – маслени бои и Иван Донов – графика, а от 11 ч. в Обредната зала ще бъдат представени книги на Ивелин Първанов. От 14 до 16 ч. в ПП „Персина“ ще се проведе детска еко-занималня. Програмата ще продължи в 17 ч. с футболна среща между тимовете на „Гигант“ (Белене) и Славяново и дефиле на мажоретни състави и духов оркестър, което също е от 17 ч. В 18 ч. ще бъде даден официалният старт на празниците. Ще бъде връчена стипендия от Община Вигонца, Италия, а спектакъл ще изнесат Фолклорен ансамбъл „Димум“ и самодейни състави от общината. Организаторите са подготвили и светлинно шоу. Последната за деня проява ще стартира в 20.30 ч. до ПП „Персина“. Концерт там ще изнесат група „Noth“, „Изида“ и други.
На 6 септември, събота, инициативите започват в 10 ч. пред РПУ – Белене с детско парти с аниматори „Здравейте, малки таланти!“, а от 11 ч. пред Общината ще се проведе Прощъпулник 2014. Половин час по-късно отново там започват демонстрациите на йога. Паралелно с тези мероприятия от 10.30 ч. стартира вторият състезателен ден от спортния фестивал в партньорство с КФСТ „АЕЦ „Белене“ (плажен волейбол, тенис на корт, петанка). Отново емоции за най-малките предстоят в 17 ч. в детското състезание с велосипеди, маршрутът на което е от кръстовището от ул. „Ф. Дечев“ по ул. „България“ към ПП „Персина“, а в 18 ч. проявите продължават с марш на легионите – демонстрация на Първи италийски легион – Нове, от пл. „България“ към ПП „Персина“. От 19 ч. в ПП „Персина“ следва венецианска вечер на открито – театрална постановка на „БелАрт“ – „Слуга на двама господари“ от Карло Годони, а от 20.30 ч. на площада Славка Калчева и Весо от „X-Factor“ ще зарадват жителите и гостите на дунавския град. Пак от 20.30 ч. е началото на втората част на мото-рок феста до ПП „Персина“.
В последния от празничните дни – 7 септември, проявите ще започнат в 10 ч. с тържествена литургия за здравето на жителите и просперитета на община Белене, която ще бъде отслужена в храм „Свети Георги Победоносец“, както и в 11.30 ч. в католическата църква „Рождение на Блажена Дева Мария“. Вечерта от 21.30 ч. на площад „България“ концерт ще изнесат рокаджиите от група „Сигнал“, а след него небето над Белене ще бъде озарено от празнична заря.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: