Община Червен бряг подари екскурзия на деца, отглеждани в приемни семейства

18.08.2014 15:13

18.08.cherven1

Трудно е за вярване, но е факт – оказва се, че и в днешното време на повсеместна глобализация, сред нас има деца, които никога не са пътували по-далече от мястото, в което живеят, не са виждали морето или планината, извън населеното си място. Към една такава малка общност насочиха грижите си специалистите от Центъра за обществена подкрепа в Червен бряг. Тази година те организираха за първи път двумесечни летни забавления за децата, отглеждани в приемни семейства на територията на общината.
Част от тяхната амбициозна програма беше и тридневният излет до село Рибарица. Лагеруването на децата се реализира с активната подкрепа на Община Червен бряг, отдел „Закрила на детето” и с безрезервното съдействие на приемните майки. Така 18 деца и 9 от техните родители се радваха на чистия планински въздух в почивната станция на Община Червен бряг в курортното тетевенско градче. За забавленията на малчуганите се грижеше екипът от социални работници, психолози и педагози на Центъра за обществена подкрепа.

18.08.cherven2
Те бяха организирали много състезателни игри, детски концерт край лагерния огън и плувни състезания в близкия басейн „Еделвайс” в Рибарица. Незабравими за децата ще останат и съпътстващите екскурзии до пещерата „Съева дупка” и Фермата за сини щрауси в село Брестница.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: