Ром разхожда в лек тръс жребеца си по централна плевенска улица…

Публикувано от:

Уважаема редакция, пишат ви възмутени граждани, живеещи на улиците „Ген. Колев“ и „Сан Стефано“. Търпението ни, относно поведението на новонастанените цигани в общински жилища на ул. „Ген Колев“, се изчерпа. Подложени сме на системен двадесет и четири часов тормоз. Улиците ни се превърнаха в цигански катун от арогантни и нагли цигани, които нарушават обществения ред и спокойствие.
Това ни сигнализираха с молба за съдействие за поставяне публично на проблема наши читатели.

koleva
Тази снимка пък на наш читател, на която е видна как млад ром спокойно и достолепно разхожда коня си по централната плевенска улица Сан Стефано, ни показва че проблемите остават нерешени, а коментарът – излишен!..

14 Коментара

 1. селски град написа:

  Изглежда че мангалът от снимката е съшият като този тук http://www.pleven.utre.bg/2014/08/05/248490-romi_yazdyat_kone_po_ulitsite_na_pleven
  и си язди спокойно и всекидневно в нашия град????къде е полицията по дяволите??

 2. Wot написа:

  Къде си, кмете? Български кмет ли си или цигански?

 3. Doromir Daskalov написа:

  Izvinqvam se za tona i na4ina na pisane ,namam BG na kompa , no Vie samo gledate seira koito e ,ot mnogo godini i ni6to ne pravite kato“INSTITYCIA“

 4. Чичо Веско написа:

  Цигански е кмета…те го избраха

 5. ivo написа:

  После що емигрират хора от плевен

 6. Веселин написа:

  Е какво искате да направи тука кмета – да го спре и да му пише фиш???
  Това си е изцяло работа на полицията…

 7. Мария написа:

  Ръце вдигнахме от тези твари.. Аз също живея на ул.“Ген. Колев“ и на никого не пожелавам подобен начин на живот.. Викане, пеене, псуване, чуване на изрази от типа „Българите на сапун“ и прочее.. Направо ужас, човек не може да излезе спокойно до магазина.. А кметът ни си затваря очите и смуче пари.. Плужеци..

 8. Плевен написа:

  това е задължение на Общинския инспекторат и кмета…..след решение на Общ. съвет те трябва да контролират и глобяват…но нали им трябват гласове за изборите….този провадийски крадец ни докара града до това положение

 9. бълхарин написа:

  И на Сан Стефано 60 и 62 срещу китайската е така. По цял ден играят карти на тротоара, викане, псуване, циганска музика на макс. Разфасоват каквото докопат направо на улицата или на тротоара. Най-вече коли. Като се обадиш да се жалваш ти отговарят, че преди 22 ч. не може да се направи нищо. Има една обущарска работилница дето са я превърнали за склад за цигари. В къщите, които са на Жилфонд живеят много повече отколкото са по заповед.

 10. Rumen Komitski написа:

  Ето, това е един истински наследник на римски патриций (да не забравяме столицата Roma, откъдето произлизат циганите – роми, според последните тълкувания на БАН, както и турското, османското и какво ли не рязано присъствие в рамките на половин хилядолетие на територията на България.) Този истински войн на огъня и меча, като истински европеец не навлиза срещу забранителния знак, а поема по околовръстното с току що скопения жребец, подкован с последния писък на клинците „Гуци“ и подкова „Версаце“.

 11. Цветен написа:

  И тези на Балаклия не остават по-назад.Това е отвратително!!! За мен маймуните притежават повече човешки черти отколкото масата цигани.Деградирали хора живеещи като паразити на гърба на изнемогващия българин,който освен за своето оцеляване трябва да се грижи и за това на тези същества.Нагли, зли и отвратителни, това представляват болшинството от циганите тук. Те не могат, и никога няма да могат да създадат нещо добро и красиво, единственото което остава след тях е мръсотия,мизерия и разруха,защото са свине и им харесва свинския начин на живот.Харесва им да се рият в боклук, да бъдат невежи и неграмотни.Но за сметка на това отлично си знаят правата и злоупотребяват с тях….На управниците това им изнася, защото така ги манипулират като ги използват за избиратели.Срам и позор!

 12. Не се издържа написа:

  До кога ще продължава този тормоз над нас, живущите в този квартал, който се води широк център?
  Колко сигнали трябва да подадем, колко жалби да напишем, за да ни обърне някой внимание?
  Къде са хора, които трябва да следят за спазването на обществения ред?

  Денонощно сме подложени на психологически тормоз от тази нагла СГАН. Минете рано сутрин преди да почистят улицата, за да видите за какво става на въпрос! Всичко е потънало в мизерия от тези СЪЩЕСТВА, които дори и хора не заслужават да се нарекат! Вижте на спирката пред ВиК колко боклуци са нахвърляни, да не говорим, че ТАМ се е превърнало в СКЛАД за цигари без бандерол. Опитайте да си починете вечер след тежък работен ден. ХА, гаратирам Ви, че няма да успеете! Всеки божи ден, тези същества са тук, от двете страни на улицата, викат, псуват, крещат, гонят се, карат колелета по капли (този звук е просто „безценен“, така да ти стържат под терасата), въртят се с коли. Даже циганките, които още не са пълнолетни идват със СОПОЛИВИТЕ СИ ИЗЧАДИЯ и грачат по тях постоянно. До 3-4 часа сутрин разни сополивци се гонят и викат. Как останалите хора да могат да се наспят и да отидат на работа отпочинали?!? Как човек да премине по улицата спокойно като те са навсякъде и то на групи?!? Как хората да се приберат в жилищата си като те седят на стълбите пред вдоховете на блоковете им?!?
  Обаждаме се на полиция и щом видят, че кола приближава в малките часове се пръскат като хлебарки между блоковете.

  СПРЕТЕ ДА ЗАЩИТАВАТЕ ТЕЗИ СЪЩЕСТВА, ЗАРАДИ ГЛАСОВЕТЕ, КОИТО ВИ ДАВАТ!!! ПОГЛЕДНЕТЕ НАДОРА СИ И ВИЖТЕ, ЧЕ СТРАДА ЗАРАДИ ТЯХ!!! В тази България ли трябва да живеем ние, които сме вашите деце и младо поколение?!?!?

  п.п Извинявам се за грубия език, но просто без нерви оставаме!

 13. Николай написа:

  Ами така е,държавата си ги отглежда,обичка,развъжда((:::За тях няма правила,закони,те са ВИНАГИ дискриминирани!Българите са подложени на дискриминация и в чужбина,и в собствената си държава(:::

Вашият коментар


Всички права запазени © 2015.