Жители на улиците „Генерал Колев“ и „Сан Стефано“ пропищяха от цигански произвол

Публикувано от:

С молба за съдействие се обърнаха към „Плевен за Плевен“ жители на улиците „Генерал Колев“ и „Сан Стефано“. Повод за реакцията им е тормозът, на който са подложени, от новонастанени в района цигани. Публикуваме писмото без редакторска намеса.

13.08.romi
Уважаема редакция, пишат ви възмутени граждани, живеещи на улиците „Ген. Колев“ и „Сан Стефано“. Търпението ни, относно поведението на новонастанените цигани в общински жилища на ул. „Ген Колев“, се изчерпа. Подложени сме на системен двадесет и четири часов тормоз. Улиците ни се превърнаха в цигански катун от арогантни и нагли цигани, които нарушават обществения ред и спокойствие. Денонощно се мотаят на големи групи, тенденциозно повишавайки тон, хвърляйки боклуци и слушайки силна циганска музика. Представете си това да ви се случва системно в определените за почивка часове през деня и нощта.
Нашите хубави и спокойни улици вече са спомен откакто настаниха изселените от блок „Тотлебен“ цигани в нашия район. В тази връзка, ние широк център ли сме или живеем в гето, защото съдейки по данъците, които плащаме, живеем в един от скъпите централни райони. Възмутени сме от безхаберието на органите, които трябва да осигуряват спокойствието на гражданите. Кръстовището на „Ген. Колев“ и „Сан Стефано“ се е превърнало в депо и разпределителна гара за продажба на контрабандни цигари и дрога от същите тези новонастанени цигани. Изпадаме в паника и ужас, когато трябва да преминем по „уж“ централна улица между групи викащи и непристойно държащи се цигани.
Да не говорим когато децата ни трябва да пазаруват в близките магазини, собствениците на които са принудени всяка сутрин да почистват огромния боклук от пируващите там цигани през нощта. И това продължава безконечно. В района няма една патрулка, която да следи за нарушаване на реда и поне за малко спокойствие на нас българите, живеещи в тези райони и които сме изрядни данъкоплатци. На книга законите трябва да се спазват от всички граждани, включително и от малцинствата, но в действителност не е така. А що се отнася до заповедта за забрана на каруци в града, не можем да разберем защо трябваше да има такава, след като никой не контролира изпълнението й. Елате да видите на двете улици колко каруци минават ежедневно. Да не говорим за зловонните миризми по пътя и „красивите“ богатства оставени от конете. Би трябвало да се направи проверка дали всички цигани имат настанителни заповеди за общински жилища. Бихме искали вие като популярна и четяща се медия да ни помогнете за огласяването на този проблем.
С уважение: живущите на улиците „Ген. Колев“ и „Сан Стефано“

3 Коментара

 1. Гошо от Плевен написа:

  В държавните институции се напълни с некадърници, чиято единствена цел е живуркане в някоя службичка и получаване на незаработена заплата. В случая с циганора – къде е Общината, за да защити българите от циганската напаст, къде е ДАДЗ, за да види в каква мизерия живеят малките циганорчета, къде е ОДВМР, къде е първо РПУ, на чиято територия се вихрят разпасаните цигани, къде са дузината квартални, отговорящи на хартия за този район? Няма отговор на този въпрос, явно службарите са в небитието.

 2. Мая - живуща в района написа:

  В потвърждение на отразеното в писмото и в коментара, ще добавя, че многократно сме подавали сигнали в полицията. Факт е, че нищо до момента не се е променило …

  Напротив!!! Шумът продължава да се увеличава – изхвърлените боклуци (около кофите и в канала, който разделя улицата на две платна) и зловонните миризми, също.

  Свидетели сме на скандали, жива музика и цели оркестри от цигани, които нямат ни най-малка представа що е обществен ред, и как трябва да се опазва той.

  Псувните, крясъците и виковете в района са ежедневие, а безхаберните тълпи – все по-многобройни. От скоро виждаме и размени на съмнителни пликчета, с неясно съдържание …

  Кой ще защити истинското малцинство в района?!
  Кой ще провери, как се изхранват и от какво се препитават тези хора?!

  Кой българин може да живее без да работи и без да си изкарва прехраната?!
  Кой българин може да получи толкова помощи и да живее в общинско жилище, в широкия център на града?!

  Кой ще осигури реда и спокойствието на живущите, които ходят на работа и си плащат данъците?!

  Къде са правозащитниците?!
  Къде са проверяващите?!

  Къде са органите на реда?!
  Къде са ни правата?!

  Кой трябва да сезираме, за да живеем нормално, подредено и чисто?!

Вашият коментар


Всички права запазени © 2015.