Община Червен бряг завърши успешно поредния проект по ОПАК

07.08.2014 8:36

7.08.cherven

„Оптимизиране на процеса на успешно прилагане на общински политики чрез въвеждане на правила за мониторинг, контрол и последваща оценка” – това е името на проекта, който бе представен на заключителна пресконференция в Червен бряг на 5 август. Той се реализира с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Административен капацитет 2007-2013”, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд. Общата му стойност е 48 167 лева и се изпълняваше в продължение на девет месеца.
Подобряване капацитета на общинската администрация за извършване мониторинг и контрол на конкретни политики и подобряване процеса на стратегическо планиране в Община Червен бряг, целеше Общината с реализирането на този проект, това заяви екипът, на когото бе поверено неговото администриране. Този път усилията бяха насочени към разработване на стратегически документи, свързани с развитието на общината и местните политика за опазване на околната среда и за развитие на туризма. Стремежът бе да се повиши прозрачността и отчетността на общинските политики в тези две области чрез въвеждане на правила за мониторинг, контрол и последваща оценка, както и подобряване на комуникацията и сътрудничеството между общинската администрация и структурите на гражданското общество по отношение местните политики за опазване на околната среда и развитие на туризма.
Представени бяха и постигнатите резултати след реализираните дейности по проекта: разработена и приета Програма за опазване на околната среда на община Червен бряг 2014-2020; разработена и приета Стратегия за опазване на културното наследство на община Червен бряг 2014-2020; разработена и приета Програма за развитие на туризма на община Червен бряг 2014-2020, както и едногодишен план за нейното изпълнение за периода 2014-2015 и разработена концепция за развитие на Община Червен бряг и въведени 2 броя механизми за мониторинг, контрол и последваща оценка на политиката за развитието на туризма и на тази за опазване на околната среда.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: