Внесоха обвинителен акт срещу зам.-кмета Алексей Зелов

07.08.2014 12:51

7.08.zelov

След разследване в кратък срок на 5 август Софийска градска прокуратура е внесла в Окръжния съд в Плевен обвинителен акт срещу зам.-кмета на града Алексей Зелов. Това информира „Дарик“. Той е обвинен за това, че в качеството му на длъжностно лице, заемащо отговорно служебно положение – зам.-кмет на Плевен с ресор „Финанси“, в края на април 2014 г. е поискал и приел подкуп, за да изпълни свое служебно задължение за по-бързо изплащане на дължима от общината сума за извършени услуги.
Престъплението е по чл. 302 т. 1 вр. чл. 301 пр. 1 и пр.2. от НК, за което е предвидено наказание лишаване от свобода от 3 до 10 г., глоба до 20 000 лв. и лишаване от право да заема определена държавна или обществено длъжност, както и лишаване от право да упражнява определена професия или дейност за срок до 3 г.
Ще припомним, че на 22 април Зелов бе задържан в сградата на Община Плевен при специализирана операция на Държавна агенция „Национална сигурност“ под ръководството на СГП. Той е с най-тежката мярка „задържане под стража“.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: