Община Искър с нова модерна визия след дейностите по Публичната инвестиционна програма (галерия)

05.08.2014 10:18

5.08.iskar1

Областният управител на Плевенска област Илиян Йончев посети община Искър, за да се запознае с хода на дейностите по изпълнението на проектите, финансирани по Публичната инвестиционна програма „Растеж и устойчиво развитие на регионите”. В населеното място вече е приключил ремонтът на уличната мрежа в централната градска част. Проектът включва още изграждане на детски и спортни площадки. Използването и на собствени средства е допринесло за коренна промяна в облика на общинския център. Освен рехабилитираните улици е изградено и мостово съоръжение, което улеснява движението в района. В близост до централния площад е оформен пазар с малък парк за отдих. По-късно мястото ще бъде допълнено с детска и фитнес площадка. В процес е изграждането и на спортни площадки. И не на последно място – малко общини, дори и областният център – могат да се сравнят с чистотата и естетиката, която е факт в град Искър. Оказа се, че прекрасната ландшафтна архитектура е дело на няколко сърцати жени, обичащи цветята и градинарството.

5.08.iskar2
Още един проект на територията на община Искър се финансира по Публичната инвестиционна програма. В село Долни Луковит усилено се благоустроява площадното пространство в центъра на населеното място. Подменя се настилката, монтират се пейки и перголи, цветните градини ще бъдат допълнени от фонтан, ще се изгради детска площадка, ще се подмени осветлението.

5.08.iskar3
Общо 15 са проектите на територията на Плевенска област, които бяха одобрени за финансиране от Публичната инвестиционна програма „Растеж и устойчиво развитие на регионите”.

5.08.iskar4

 

5.08.iskar5

 

5.08.iskar6

 

5.08.iskar7

 

5.08.iskar8

 

5.08.iskar9

 

5.08.iskar10

#тагове:

НАЙ-НОВИ: