Мобилизират още плевенски пожарникари за справяне с бедствието в Мизия

05.08.2014 18:00

5.08.pojarna

Пожарникари и спасители са участвали в над 50 спасителни операции в страната от началото на денонощието съобщиха от пресцентъра на МВР. Над 50 са спасителните операции, в които са участвали пожарникарите и спасителите от началото на денонощието до 16.00 часа. Към момента силите и средствата на ГД „Пожарна безопасност и защита на населението“ участват в локализирането и ликвидирането на 16 произшествия. Продължава да е усложнена обстановката в област Враца в следствие на обилните дъждове и възникналите наводнения в общините Борован, Бяла Слатина и Мизия. Към момента най-тежка остава ситуацията в Мизия, където продължават работа сформираните областен щаб и щаб на място за координация на силите и средствата.
Нивото на водата в засегнатата зона постепенно спада, но все още не позволява извършване на отводнителни дейности. Към момента оперативните действията са насочени към изваждане на удавени животни и предаването им на компетентните органи за унищожаване. Създадена е организация след оттегляне на течащите води да започне отводняване на сградите и извършване на повторно претърсване за жертви.
За извършване на неотложни аварийно-възстановителни работи от териториалните звена на ГДПБЗН на място в Мизия са съсредоточени 16 екипа със специализирана техника и състав от СДПБЗН, РДПБЗН-Враца, Монтана, Плевен, Велико Търново, Видин, Ловеч, София и Перник. В готовност за включване в операциите по отводняване са допълнителни сили и средства от областите София-град, София, Ловеч, Плевен, Велико Търново, Габрово и Русе, който ще започнат работа на терен до 10 часа на 6 август.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: