Приключиха енергоефективните мерки в сградата на МЦ „БелМедик” – Белене

01.08.2014 8:02

1.08.belene

Окончателно са изпълнени и въведени в експлоатация енергоефективни мерки в сградата на медицински център „БелМедик” в Белене на обща стойност 297 693 лв. Изпълнител е „Нитов инженеринг” ЕООД – Плевен. Реализирана е топлинна изолация с EPS 7 см по стените и EPS 8 см по цокъла. Изпълнена е силикатна мазилка по стените и минерална по цокъла на сградата. Извършена е подмяна на дограмата. Подпокривното пространство е топлоизолирано с геолан с дебелина 10 см. Направена е циментова армирана замазка.
Подменени са всички отоплителни тела (радиатори) с нови глидерни алуминиеви с различна височина и брой ребра. Обновено е и котелното помещение – подменен е котелът с нов водогреен стоманен котел на пелети в комплект с бункер.
Очаква се в резултат на реализираните дейности да се подобри комфортът на обитаване на сградата и да се реализират значителни икономии от разходите за отопление. С това на практика ще останат в миналото студените коридори и електрическите печки в кабинетите – ситуация, с която беленчани бяха свикнали през зимата. Дейността е извършена в рамките на проект „Подобряване на енергийната ефективност в обществени сгради в Белене и намаляване на вредните емисии, генерирани от обществени сгради на територията на общината“, финансиран по Първа ос на Национална схема за зелени инвестиции, чрез Националния доверителен ЕкоФонд (85%) и Община Белене (15%).

#тагове:

НАЙ-НОВИ: