За кои пътища важи новата организация на движение?

01.08.2014 9:29

1.08.dvijenie

От 27 юли е въведена нова организация на движението, съгласувана с Агенция „Пътна инфраструктура”, за забрана за движение на превозни средства, предназначени за превоз на товари с технически допустима товарна маса над 12 тона, включително състав ремаркета и полуремаркета, селскостопанска и земеделска техника, трактори и специализирана земеделска техника. Това информират от пресцентъра на МВР – Плевен.
Новата организация на движение включва периода до 15 септември 2014 г. за дните петък от 18,00 до 21,00 ч. и неделя от 14,00 до 20,00 ч. и целогодишно за периода на официални празници – последния работен ден преди празници от 18,00 ч. до 21,00 ч. и последния почивен (празничен) ден от 14,00 до 20,00 ч. Тази организация на движението важи за следните пътища път I-3 Русе – Плевен, път I – 4 София – Варна, път I – 5 Велико Търново – ГКПП „Маказа” и път II- 55 Дебелец – Гурково.
Спирането на тежкотоварните автомобили ще става извън пътното платно, за да не пречат на останалите участници в движението. Изчакването ще се осъществява на следните площадки за движещите се по пътя Плевен – Бяла на КПП – Горна Студена и в близост до разклона за с. Овча Могила. За път София – Варна – паметник Миткалото, паметник Балванска битка, комплекси за отдих „Горски кът” и „Язовира”.
Забраната не важи за автомобили, превозващи опасни товари, живи животни, бързо развалящи се хранителни продукти и товари на температурен режим. Санкцията за водачите, които не спазват забраната е глоба в размер на 30 лв.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: