Новите реанимационни легла и монитори пристигнаха в болницата (галерия + видео)

30.07.2014 14:00

Дарение от седем реанимационни легла, седем монитора и един бронхоскоп получи днес Клиниката по анестезиология и интензивно лечение при УМБАЛ „Д-р Георги Странски“ – Плевен. Ще припомним, че то стана факт в резултат на кампанията, организирана от групата „Справедливост за Влади, Ники, Цвети и Иван“, в която мнозина отвориха сърцата си и откликнаха на апела на организаторите. Леглата, мониторите и бронхоскопа бяха поръчани на 2 юли, след като вече в реанимацията бе пристигнало първото легло, закупено със средства от инициативата. Към 28 юли в набирателната сметка наличността в сметката е 29 160.14 лв., като с тях ще бъде поръчана и допълнителна апаратура, избрана от лекарите в реанимацията.

30.07.legla1
Новите легла са рентгенопрозрачни и така не е нужно болният да бъде разместван, а може да бъде сниман, както е в легнало положение. Също така, те притежават свойството да се разчупват в различни позиции с помощта само на един бутон, без да трябва пациентът да се повдига. Качеството им е отлично и те отговарят на всички изисквания за лечението на нашите болни, сподели началникът на КАИЛ, проф. Радко Радев, който благодари за дарението на организаторите на кампанията. По думите му, изискванията към реанимационните легла се променят, нараствайки на всеки 2-3 години, каквато е и ситуацията със стандартите за обслужване на самите болни.

30.07.legla2

Колкото до мониторите, проф. Радев отбеляза, че щом един от тях се включи, той се спира или когато болният излезе от отделението, или когато завърши своя жизнен път, а всеки монитор има своите работни часове. Тези, с които разполагахме до момента, отдавна са надхвърлили часовете, които фирмата-производител разрешава и затова имаше спешна нужда от подмяната им, посочи началникът на КАИЛ – Плевен. Същата е ситуацията и с бронхоскопа, с който могат да се направят примерно 5000 бронхоскопии, допълни специалистът.

30.07.legla3
Своята специална благодарност отправи и изпълнителният директор на УМБАЛ „Д-р Георги Странски“ – Плевен д-р Наташа Манева, която също така изказа своите съболезнования към близките на загиналите в катастрофата край Луковит младежи. Сърдечно благодаря за дарението и се надявам благодарение на него да бъдем полезни на много хора, сподели д-р Манева.

30.07.legla4

30.07.legla5

30.07.legla6

30.07.legla7

30.07.legla8

30.07.legla9

30.07.legla10
Така изглеждат старите реанимационни легла, които ще бъдат изцяло подменени

#тагове:

НАЙ-НОВИ: