Танцьори от Плевен и Левски обраха аплодисментите на турската публика

28.07.2014 17:12

28.07.karasu1

От успешно участие в турския град Карасу от 20 до 25 юли се завърнаха изпълнителите от Танцов състав „Дъга“ при СОУ „Стоян Заимов“ – Плевен с художествен ръководител Албена Кръстева и Танцов клуб „Седем осми“ – Левски, воден от Борислава Борисова. Това научи „Плевен за Плевен“ от хореографа Джейлян Демирев, който е главният „виновник“ за гостуването на нашите състави в южната съседка. „С кмета на Карасу Мехмет Испъролу се познаваме от години, като той ме потърси с предложение да заведа там наши състави по повод празника на града и Рамазан. Не се поколебах в избора си, тъй като знам как работят колегите и очакванията ми за отлично представяне се потвърдиха“, сподели Демирев. Съставите от Плевен и Левски са изнесли два концерта, с които са събрали погледите на турската публика, а за блестящите си изпълнения всеки от танцьорите е получил грамота от представители на турската община.

28.07.karasu2
Отличните си впечатления от организацията на празника в Карасу не скри и художественият ръководител на Танцов състав „Дъга“, Албена Кръстева. Бяхме посрещнати изключително радушно от местната управа и публиката, която мисля, че остана доволна от представянето ни, разказа тя. Ръководителят на състава разкри, че хореографията на изпълненията е била на основата на закачката, като по думите й това допада както на зрителите, така и на малките танцьори. „Заложихме на силна и динамична музика, която не е обработена по академичен начин, като в програмата ни бяха застъпени всички размери от българския танцов фолклор. Също така, се постарахме да сменим няколко костюма по време на концертите, с което допълнително впечатлихме домакините“, допълни още Албена Кръстева.

28.07.karasu3
Хореографът изказа своята благодарност към Джейлян Демирев за гласуваното доверие, както и на своите възпитаници за перфектната дисциплина по време на гостуването и изключително сериозното отношение, с което са подходили към концертите на турска земя.

28.07.karasu4

#тагове:

НАЙ-НОВИ: