Окончателното плащане по „туристическия проект”? След становище на OLAF и АФКОС-МВР!

27.07.2014 10:10

storg

Отлагане до края на годината на погасяването на дълга от близо 2 милиона лева, теглен от Общината за покриване на финансови разходи по „Комплексен проект за развитие на устойчив туризъм в регион Плевен”, ще поиска кметът Стойков от съветниците на предстоящата сесия на местния парламент. Оказва се, макар и да завършиха всички дейности, окончанелно разплащане още не е направено към дата 25 юли. Причината – към настоящия момент не са получени становища в управляващия орган от OLAF и АФКОС-МВР по извършена от тях проверка.

aza
За подобно стечение на обстоятелствата отдавна предупреждаваха както съветници, така и граждански оргаризации. През изминалите месеци този проект и дейностите по него, фирмата изпълнител и реално направеното от нея, бяха широко коментирани в публичното и медийното пространство. Въпреки бодряческия ентусиазъм на администрацията, оказва се, че проблем на този етап има.

az

И дано всичко да свърши добре, щото иначе ни грози сериозна финансова санкция, която ще окаже неблагоприятно влияние върху, и без това, не розовото състояние на общинските финанси. А пък и в крайна сметка, потърпевшите от грешките на управляващите се оказваме ние, редовите данъкоплатци!

kontro

снимки – архив Плевен за Плевен

#тагове:

НАЙ-НОВИ: