195 човека ще се явят на теста по биология в МУ – Плевен утре

24.07.2014 14:06

24.07.mu

В Медицински университет – Плевен приключи вторият прием на кандидатстудентски документи за бакалавърските специалности във факултетите „Обществено здраве“, „Здравни грижи“ и Медицинския колеж. За явяване на теста по биология на 25 юли кандидатите имаха още една възможност да подадат своите документи на място в Ректората от 17 юли до 21 юли включително.
След редовния и допълнителния прием на кандидатстудентски документи, желание за обучение в бакалавърските програми на висшето училище са заявили общо 534 кандидат-студенти. От тях с оценка по биология от държавния зрелостен изпит ще кандидатстват 378 гимназисти, а само с резултата от предварителния тест – 22. От общия брой кандидати, 195 ще се явят на теста по биология на 25 юли, като 61 са проявили желание да участват в класирането с по-високата оценка между получената на теста и тази от матурата по биология.
Кандидатите участват в класирането за желаните от тях специалности с най-високата изкарана оценка – от зрелостния изпит, с резултата от предварителната сесия или с оценката от редовната изпитна сесия.
Кандидат-студентите се състезават за общо 213 места по държавна поръчка в осем специалности – „Медицинска рехабилитация и ерготерапия“, „Опазване и контрол на общественото здраве“, „Медицинска сестра“, „Акушерка“, „Медицински лаборант“, „Рентгенов лаборант“, „Социални дейности“ и „Помощник-фармацевт“. Приемът е за зрелостници след завършено средно образование за придобиване на образователно-квалификационна степен „Бакалавър“ и „Професионален бакалавър“.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: