Мащабна родова среща организират в Брестовец в събота

24.07.2014 12:57

24.07.brestovec

На 26 юли, събота, от 20 ч. в двора на училището в Брестовец ще се проведе родова среща, научи „Плевен за Плевен“ от Мариана Хицовска, секретар на Дружество „Краезнание“ – Плевен и член на читалищното настоятелство на НЧ „Наука 1927“ – Брестовец. На срещата, която се организира за четвърти път, са поканени както жители, така и гости на селото. Очаква се на празника да гостуват депутати и кметове на съседни села.
Както всяка година, ще бъде подредена изложба „Галерия под звездите“. В нея ще бъдат включени 20 табла, в които ще бъдат представени родови схеми на родове от Брестовец, както и видни техни представители – Асен Селимски, Мария Статулова, изпълнители от Ансамбъл „Филип Кутев“. В експозицията място намират и Иванчо Вацов, който е дарил къщата-музей, носеща днес името на Цар Освободител Александър ІІ, както и Георги Фотев – опълченец, участвал в боевете на Шипка. Колективът на читалището ще подготви празнична програма, а също така ще бъдат наградени заслужили читалищни дейци.
Мариана Хицовска посочи, че на родовата среща миналата година са присъствали над 850 човека, като сподели очакванията си този път те да бъдат дори повече.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: