Атлети ще теглят 16-тонен ТИР на уникално състезание в Плевен

23.07.2014 13:30

23.07.strongman

На 26 юли, събота, от 17 часа пред жп гарата за първи път в Плевен ще се проведе състезание по силов многобой. Организатор на проявата, която се реализира със съдействието на Община Плевен, е Българската федерация по силови спортове – стронгмен. Повече за уникалното събитие „Плевен за Плевен“ научи от нашия представител в надпреварата, Кристиян Златков (на снимката). Той отбеляза, че в състезанието ще участват само атлети от Федерацията, като сред тях личат имената на Стоян Тодорчев, който има шест световни рекорда и един на „Гинес“, Велизар Митов, Бойко Лишковски, Петьо Христов, Владо Петков и други.
Състезанието ще протече в няколко дисциплини, като първата от тях ще е теглене на 16-тонен ТИР с гондола. За време атлетите ще трябва да преминат разстояние от 25 метра. След това е предвидено носене на кобилица с тежест от над 300 килограма на 25 метра и мятане на чували от по 150 кг на стойки, като времето за изпълнение тук е 90 секунди.
Състезанието ще продължи с раменна щафета – вдигане на 50-килограмов дъмпел, блокче от 90 кг, още един дъмпел от 60 кг, „щанга на Аполон“ – над 100 кг. Сред атракциите е предвидено и обръщане на 350-килограмова гума, както и обръщане на автомобил „Хюндай“ с тежест от 700 килограма, а надпреварата включва още „фермерска разходка“ на 25 метра с два куфара от по 135 кг и „камъните на Атлас“. Атлетите ще трябва да ги вдигнат на постаменти.
Победителите в турнира ще получат купи и медали, както и парични награди, а за публиката ще има много атракции, в които плевенчани ще могат да изпробват силата си.
Снимка: личен архив

#тагове:

НАЙ-НОВИ: