Плевенски отбор е на финал на турнира „Kamenitza Фен Купа“

20.07.2014 17:21

20.07.kamenitza1

„ГП Лука“ (Плевен) стана шампион в регионалния полуфинал на Kamenitza Фен Купа за областите Плевен и Велико Търново, който се проведе този уикенд на стадион „Ангел Кънчев“ в Трявна. Купата им бе връчена от футболната легенда от 1994 година Бончо Генчев и кмета на Община Трявна, Драгомир Николов. Заедно с „ГП Лука“ напред по пътя за Маракана продължава и тимът на „Никон М“ (Велико Търново). Двата тима ще премерят сили с останалите 22 отбора финалисти от цялата страна по време на Националните финали в Русе в края на август. Тогава ще стане ясно и името на новите Национални шампиони на Фен Купа, които ще заминат за една от най-мечтаните футболни дестинации – легендарния стадион Маракана в Рио де Жанейро.

20.07.kamenitza2
Защитникът Тихомир Дамянов от „ГП Лука“ откри резултата във финалния мач още в първите минути. Малко след това гардът голмайстор се разписа отново във вратата на „Никон М“, след което „ГП Лука“ забавиха темпото и преминаха в силна защита. В последните минути на срещата Тихомир Дамянов отново се изяви в точния момент, като пресече неточен пас на „Никон М“ и със светкавична контраатака новите регионални шампиони на Централна Северна България оформиха крайното 3:0.

20.07.kamenitza3
На трето и четвърто място се класираха съответно отборите на „Пчеларите“ (Горна Оряховица) и „Импулс“ (Горна Оряховица). Цветомир Цветанов от тима на „Импулс“ бе обявен за „Най-добър вратар“, благодарение на светкавичните си рефлекси, а наградата за „Най-атрактивен състезател“ отиде при Красимир Карозов от „Пчеларите“.
Отличието „Отбор – дарител“ отиде при шампионите от Плевен „ГП Лука“. Те отбелязаха 25 попадения и с това дадоха най-голям принос към социалната кауза на Фен Купа 2014 – „Дари гол“. В рамките на кампанията, всяко попадение реализирано по време на турнира ще се превърне в дарение от 1 лев. Събраният капитал ще бъде вложен в реновация или изграждане на футболни съоръжения в града на бъдещите Национални шампиони на турнира. Броят на отбелязаните до момента голове е 8 084, а до края на кампанията остава повече от месец.

20.07.kamenitza4
Футболните емоции в близост до терените не стихваха през целия уикенд. Стилният и функционален смартфон Samsung Galaxy Core от куиз играта на GLOBUL отиде при късметлията Цветан Великов от Плевен. Най-ловкият участник във футболното жонглиране на Ford Moto-Pfohe бе Константин Русев от Велико Търново. Той успя да реализира 19 главички и с това си заслужи спа-уикенд за двама в Банско.
Следващият регионален полуфинал на турнира ще се състои през уикенда на 26 и 27 юли, на стадион „Христо Ботев” в Габрово.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: