Спартак (Плевен) спечели с 3:2 първата си контрола

19.07.2014 21:31

Спартак (Плевен) спечели с 3:2 първата си контролна среща за сезона. „Синьо-белите“ надвиха на стадион „Белите орли“ в Плевен състава на Ботев (Луковит), като показаха добро състояние, особено през първата част, когато играха основните играчи на тима, воден от Бойко Цветков. Това информира сайтът plevensport.eu.

spartak6

Двата отбора си разделиха по едно полувреме, като през първите 45 минути домакините бяха пълни господари на терена, като до почивката вкараха три гола и изпуснаха още няколко. Първо в 21-ата минута Васил Шопов наниза хубаво попадение, след силен шут от около 30 метра. Десетина минути по-късно голмайсторът на Спартак през миналото първенство Любомир Тодоров направи 2:0 след хубава атака преминала през Венцислав Миленов, Любомир Иванов и Стефан Христов. В 38-ата минута Васко Шопов вкара втория си гол в мача, като завърши с прецизен удар бърза атака през центъра.
През първото полувреме на игрището като титуляри излязоха новите попълнения десния бек Петър Стоянов, централния нападател Стефан Христов и крилото Георги Цеков, както и добре познатите бивши играчи на плевенчани защитникът Кристиян Григоров и халфът Любчо Иванов. На стотината зрители дошли да наблюдават срещата се понрави бързата и комбинативна игра на домакините, които се опитваха с едно докосване да стигнат до вратата на Николай Христов.

След почивката наставникът на Спартак направи три смени, като на терена се появиха Лъчезар Кънчев, като десен бранител, Марио Илиев, заменил игралия като ляв защитник Венци Миленов и десния външен полузащитник Светлин Симеонов, който влезе на мястото на Георги Цеков. Гостите от Луковит заиграха доста по-добре през втората част, като взеха инициативата и все по-често поглеждаха към вратата на Станислав Антонов. Така се стигна до 60-ата минута, когато гостите намалиха след шут от границата на наказателното поле. До края на мача Бойко Цветков пусна в игра няколко от юношите на клуба, което се отрази допълнително на играта на тима.

Това беше използвано от Ботев и те не само, че върнаха още едно попадение в 79-ата минута, но пет по-рано можеха да вкарат и нов гол, но изпуснаха дузпа, отсъдена за фаул на стража на Спартак Антонов. Играчът на луковитския отбор застанал зад коженото кълбо, обаче прати топката над гредата и резултатът не се промени. До края на срещата в игра влезе и резервния вратар на „синьо-белите“ Искрен Игнатов, като той се включи доста добре, като на два пъти парира с вещина силни удари от далеч на противникови играчи. Така спартаковци запазиха гола аванс и след края се поздравиха с успех в първата контрола през лятната подготовка, пише сайтът plevensport.eu

#тагове:

НАЙ-НОВИ: