Старта на изграждането на два социални центъра дадоха в Левски днес

18.07.2014 18:27

18.07.kopka1

Община Левски стартира строителството на два обекта по проект „Осигуряване на ефективна социална инфраструктура в Община Левски чрез изграждане на ЦНСТ (Център за настаняване от семеен тип) и промяна на предназначението и обновяване на сграда предназначена за ЦСРИ (Център за социална рехабилитация и интеграция)”. Първата копка за изграждане на ЦНСТ беше направена днес на ул.”Шипка” до МБАЛ – Левски, където ще бъде построен центърът. Изпълнението на строително-монтажните работи на обекта е на стойност 462 848 лв., а  изпълнител е „Ванков – Дунев” ООД – Плевен. Капацитетът на центъра е 12+2 потребители на услугата, а срокът за изпълнение – 330 календарни дни.

18.07.kopka2
Навръх празника на града започна и обновяването на част от сградата на бившата „Кухня майка” в двора на училище „Христо Ботев”, където ще се намира ЦСРИ. Центърът е с капацитет 20 места за потребители. Изпълнението на строително монтажните работи ще извърши „Нитов Инженеринг” ЕООД – Плевен. Стойността на обекта е 253 754 лв. а срокът за изпълнение – 75 календарни дни.
Очаква се съвсем скоро да бъде направена и първа копка за реконструкцията на 4 площада в община Левски – селата Асеновци, Изгрев, Малчика и Аспарухово, сподели кметът Любка Александрова за радио ”Левски”. Това са проекти, финансирани по програмата на правителството. Успешно са приключили и процедурите за избор на изпълнител.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: