Спортното училище е вече изцяло реновирано и обновено!

18.07.2014 19:28

Министърът на младежта и спорта проф. Мариана Георгиева и областният управител Илиян Йончев посетиха днес Държавното спортно училище „Георги Бенковски“. Те бяха посрещнати от директора Петър Георгиев и училищното ръководство, за да разгледат реновираното учебно заведение, няколко дни преди да е завършил ремонтът.
Такъв капитален ремонт не е правен на сградния фонд повече от тридесет години, като училището започва да функционира в сегашната сграда от 1978 г.

spo4
Стойността на извършените строително монтажни работи е 1 317 600 лв. Подменена е външната дограма на ученическия корпус и прилежащите към нея ниски тела и ученическа столова. Сменена е и топлоизолационната система на посочените сгради, изградена е нова топло и хидроизолация по учебния корпус. В ученическото общежитие е извършена цялостна подмяна на вътрешната дограма. Изградена е и нова парна инсталация. Така министър Георгиева и областния управител Йончев изпълниха един от поетите от тях лични ангажименти в началото на мандата на това правителство.

spo1 spo2 spo3 spo5 spo6 spo7 spo8 spo9 spo10

#тагове:

НАЙ-НОВИ: