Опасният мост край Ясен – „жертва” на конфликт между Общината и общинска фирма

14.07.2014 13:15

Конфликтът между Община Плевен и ръководството на общинската фирма „Инжстрой” продължава, и е на път да забави неотложните ремонтни действия на моста до село Ясен. От строителната фирма още не са превели гаранцията за изпълнение на договора, подготвен за подписване от администрацията, стана ясно днес на брифинга за журналисти на кмета проф. Стойков.

most
Припомняме на читателите, че на 2 юли бе дадена зелена светлина за извършването на незабавен ремонт на моста при село Ясен, от Агенцията по обществени поръчки в нейно становище. В резултат Община Плевен заяви, че ще възложи директно дейностите по ремонта на стария мост (посока София – Плевен) при Ясен на общинското дружество „Инжстрой”, за което вече се подготвя договор. Освен предоставената за целта от Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане при МС сума от 268 600 лв. Община Плевен обеща да отдели от бюджета си останалата необходима сума за неотложните работи.

most2
Днес градоначалникът информира, че от Комисията по бедствия и аварии са отпуснати още 288 000 лева, но по всичко личи, че най-вероятно договорът за строителните дейности ще се реализира едва след смяната на управителя на „Инжстрой”, опит за каквато бе направен вече на няколко сесии на местния парламент.
Остава да се надяваме и натовареното ежедневно с голям трафик съоръжение да издържи до решаването на бюрократичния конфликт. Стана ясно обаче, че последните дни от моста са демонтирани и откраднати метални тръби от носещата конструкция, за което кметът е сезирал с писмо Районна прокуратура.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: