Лупа, за да вижда детайлите, подари белгийският посланик на кмета проф. Стойков

11.07.2014 13:20

11.07.poslanik1

Посланикът на Кралство Белгия у нас – Н. пр. Аник Ван Калстър, е на посещение в Плевен днес. Нейно превъзходителство се срещна с ръководството на Общината, като получи от кмета проф. Димитър Стойков символичния ключ на Община Плевен, с пожелание той да се превърне в ключ към сърцата на всички плевенчани. От своя страна, Аник Ван Калстър подари на градоначалника лупа, с която той да вижда детайлите и нищо да не убягва от погледа му.

11.07.poslanik2
Пред медиите посланикът на Белгия в нашата страна сподели, че с ръководството на Община Плевен тя е обсъдила възможности за сътрудничество в различни сфери – както в икономиката и туризма, така и в културата. Дори вече обсъдихме възможността белгийска изложба с комикси да бъде представена във вашия град, разкри посланикът, припомняйки, че именно комиксите са едно от нещата, с които нейната страна е популярна из целия свят.

11.07.poslanik3
Смятам, че отношенията между България и Белгия са много добри в различни сфери, като една от тях е икономическата, посочи Аник Ван Калстър. Посланикът отбеляза, че има редица белгийски инвеститори, които развиват своята дейност у нас, давайки като пример банки и застрахователни компании. Разбира се, с икономическата криза интересът на белгийските фирми към България намаля, но прави впечатление, че в последно време вашата страна отново се превърна в привлекателна за бизнеса в Белгия, сподели тя.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: